skip to Main Content

La desinformació contrastada de Foc i Fum

Les notícies més destacades

Lidl anuncia que vendrà la gelera per transportar la vacuna de Pfizer
Segons ha pogut saber Foc i Fum, la cadena de supermercats Lidl vendrà una gelera pensada específicament per a transportar mostres de la vacuna que comercialitzarà Pfizer. Segons ha indicat Michael Bradwurst, director adjunt de Lidl a Espanya, la galereta tindrà un preu aproximat de 25 €, tot i que es podrà optar a un deu per cent de descompte si en el moment de l’adquisició s’omple de productes Dulano.
La gelera sortirà a la venda el pròxim dia 4 de desembre a les 09:00 hores. Els clients la podran localitzar al passadís central, entre les màquines de polir que compres, però no uses mai i les pintures per a infants. Com és habitual, la distribució i planificació no fallarà i hi haurà una gelera per cada 3 supermercats. Es calcula que l’última es vendrà a les 09.04 minuts del mateix dia 4 de desembre. Els que la vulguin comprar més tard, sentiran les frases habituals: “no hi ha estoc”, “l’haurem de demanar al magatzem, però no sabem quan arribarà” o “le informamos que vamos a cerrar la caja 5”.

Creada una xarxa de cunyats per informar de la Covid a les trobades de Nadal
El Govern de l’Estat està acabant de perfilar un pla sanitari per a la celebració de les festes nadalenques en el qual estableix la creació d’una xarxa de cunyats encarregats d’informar a les famílies de tot allò que estigui relacionat amb la COVID-19 o qualsevol cosa que els passi pel cap. La presència d’un cunyat a cada dinar o sopar durant Nadal serà obligatòria. Segons fonts de l’executiu, el principal avantatge d’aquesta mesura és que no té cap cost econòmic, ja que qualsevol cunyat mitjà s’ha informat degudament a ForoCoches respecte de tots els aspectes relacionats amb el virus. D’igual manera, es pretén evitar al mínim els contagis durant les trobades familiars fomentant que sigui únicament el cunyat el que parli durant el sopar i, per tant, es minimitzin els aerosols. Els cunyats no estaran obligats a passar una prova PCR prèvia, ja que ells saben perfectament si estan contagiats.

Salut es planteja confinar s’Horta i Cas Concos per la tendència creixent de fatxes
La Conselleria de Salut i Consum ha anunciat que es planteja confinar les localitats de s’Horta i Cas Concos per un sorprenent augment de fatxes que preocupen a les autoritats. “Hem de frenar la tendència d’aquesta corba i situar la velocitat de reproducció de fatxes per davall de l’1%” han afirmat des de Salut. Així mateix, han explicat que la situació ja era preocupant des de fa temps arreu de Mallorca i que la corba de fatxes està massa alta. “El virus del feixisme s’expandeix molt ràpidament. Demanam a la població el compliment de les tres emes amb els fatxes, sobretot la distància, en aquests casos, és essencial”.

El Govern combatrà el canvi climàtic congelant els sous dels funcionaris
El Govern ha anunciat aquesta setmana la congelació del sou de 34.000 funcionaris de les Balears. Contràriament al que s’ha apuntat des de diversos mitjans de comunicació, aquesta mesura no es deu a motivacions econòmiques o d’estalvi. Segons ha pogut saber Foc i Fum de fonts del Govern, la congelació dels sous és una iniciativa de MÉS que té per objectiu combatre l’escalfament global provocat pel canvi climàtic.
La consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, ha indicat que els salaris es mantindran congelats fins que la temperatura mitjana a les Illes baixi 5 graus. Des del sindicat de funcionaris es mostren en contra d’aquesta mesura i argumenten que “nosaltres hem passat una oposició”. D’altra banda, el gremi d’hotelers s’ha sumat a les queixes dels funcionaris, ja que, segons el portaveu, “no es conformen a posar-nos una taxa turística, sinó que ara també ens volen abaixar la temperatura perquè no vinguin els guiris”.

La cita històrica del mes

La normativa Covid, revisada

Back To Top
Search