skip to Main Content

La Directa, Metromuster i Ràdio Bronka expliquen el seu projecte de mitjà de comunicació alternatiu

Els mitjans de comunicació alternatius i no adscrits al poder són de cabdal importància per donar veu a uns moviments socials que els grans mass media ignoren i enterren. Per això, Endavant OSAN va convidar a Manacor a La Directa, Metromuster i Ràdio Bronka per exposar els seus projectes al públic de can Lliro el passat divendres.

En primer lloc tenim La Directa, que és un mitjà que es va fundar el 2006 amb la intenció d’esdevenir un mitjà d’actualitat i de referència en pro de la transformació social. Començà fent un setmanari d’actualitat amb reportatges d’investigació i fomentant debats al si dels moviments. Més tard obrí el portal web i ja el 2014, després d’una reforma integral, fa un salt qualitatiu important amb reportatges d’investigació de molt impacte. L’àmbit informatiu de La Directa són els Països Catalans i amplia constantment la seva xarxa de col·laboradores i redactores arreu del país.

Metromuster, en canvi, és un projecte audiovisual fundat a Barcelona amb la calor del 15M que comença a fer petits vídeos de difusió de les assemblees i les accions del moviment. Posteriorment amplia el seu ventall a altres moviments socials i enforteix les seves conviccions i les seves capacitats per ser un mitjà al servei de la transformació social. Un exemple clar de la seva feina és Ciutat Morta, sobre el cas 4F, que ha aconseguit nombrosos premis i gran ressò mediàtic. Estan constituïts com a cooperativa amb cinc treballadors i professionalitzen les seves produccions. Actualment estan treballant en un nou documental sobre l’èxode d’immigrants del sud del mediterrani a casa nostra.

I finalment, Ràdio Bronka, és una ràdio lliure de tendència llibertària fundada als anys vuitanta al barri de Roquetes de Barcelona. La seva trajectòria al llarg de tants anys és una mostra de les ràdios rebels de tot el país a la recerca de dials lliures amb l’horitzontalitat com a forma de ser i de caràcter popular i que baixa al carrer per oferir els micros a qui els vulgui utilitzar.

Tots tres mitjans van participar a més de la primera trobada de mitjans lliures de Mallorca, anomenada SAIG, i organitzada per Contrainfo.cat, Objectiu Roig, Ràdio77, 1984, Els Oblidats i es Fullet Perdut de’n Rotget.

Back To Top
Search