skip to Main Content

La dolçor de la felanitxera Maria Hein arriba aquest cap de setmana a Manacor

Maria Hein (Felanitx, 2003) és una jove felanitxera que fa anys que es forma com a pianista, tocant la guitarra i, recentment, experimentant i creant les seves pròpies lletres i melodies. Parlam amb ella sobre el pròxim concert que es farà el 17 d’abril al claustre de Sant Vicenç Ferrer de Manacor dins els actes programats pel 8M.

Com serà el format del concert i què podrà escoltar la gent que vengui?
Present un format senzill, bàsicament som jo amb la guitarra i podrem escoltar les noves cançons del primer disc, que sortirà a l’estiu.

Com va la gestació d’aquest nou treball? En quin punt us trobau?
He començat a gravar a poc a poc perquè també estic cursant segon de Batxillerat i ara mateix tenc bastanta càrrega amb els estudis. El disc serà un primer tast: com un àlbum de presentació de diferents petites parts de jo. A més, està produït per Jordi Matas – El Petit de Ca l’Eril – i Ferran Palau. A poc a poc aniré traient singles i novetats, ben aviat tendrem algun avançament i segurament sortirà després de l’estiu.

Sempre has estat relacionada, d’una manera o una altra la música. Com comença tot plegat?
Vaig començar estudiant piano, de ben petita, amb quatre anys. Durant tota la vida he cantat i m’ha interessat la música i a poc a poc vaig començar a descobrir la guitarra, vaig començar a tocar de manera autodidacta i fa un any vaig començar a escriure cançons. A poc a poc vaig anar-les publicant i aquest estiu vaig treure les dues primeres.

I has tengut molt d’èxit amb aquests primers temes. Com es viu aquest procés?
Estic molt contenta perquè no m’hauria pensat mai que amb aquestes dues cançons que vaig treure de manera una mica casolana, arribaria tot això.

I ara estàs a punt de treure un disc. Qui i de quina manera et contacta?
Tot va ser perquè un dia vaig penjar a les xarxes socials una versió d’una cançó de na Núria Graham i ella ho va comparitr. Na Carlota Flâneur ho va veure i ho va enviar a Hiddentrack Records i Pèrtiga, que són els dos segells discogràfics amb qui he començat a fer feina. Em van explicar com feien feina i ben aviat els vaig dir que sí,

Com afrontes aquesta nova etapa amb molts concerts a la vista?
Tot va néixer amb el confinament, que va ser quan vaig començar a escriure cançons per jo. Vaig començar amb un concert organitzat per l’Ajuntament de Palma i Dinamo i després de signar amb Hiddentrack he començat més seriosament amb els concerts.: fa poc vaig actuar a una entrega de premis, a Maria de la Salut, ara a Manacor a l’estiu estaré al MoboFest… Tenc diversos concerts a la vista i em fa molta il·lusió.

Back To Top
Search