skip to Main Content

L’hipòdrom, nou punt de vacunació contra la COVID-19

Cada dia vacunen entre 500 i 600 persones, però preveuen poder triplicar la xifra

Des de dijous passat que l’hipòdrom de Manacor és un nou centre de vacunació contra la COVID-19. Cada dia se citen entre 500 i 600 persones per tal d’administrar-los les dosis del vaccí, gesta que fan entre les 8.00 hores del matí i les 22.00 hores de la nit. I la primera jornada va complir amb les previsions. De les 600 persones que estaven citades, només quatre no hi van anar i va ser per causes justificades. Tendència que, segons afirmen des del punt de vacunació, s’ha seguit durant la primera setmana.

Les persones citades realitzen una espècie de circuit sanitari, el qual garanteix que és segur administrar la dosi a la persona citada i que no presenta contraindicacions. El circuit, però, també vetlla perquè es mantinguin les distàncies de seguretat i evitar aglomeracions. Aquest és fàcil i molt visual, compost per quatre estacions. La primera és l’entrada, on es comprova la cita; passa a l’admissió on es repassa la seva història mèdica; a la tercera es vacuna; i, per acabar, reposa durant un quart d’hora, aproximadament, per garantir que no ha tingut cap conseqüència adversa.

En aquests moments, només disposa de tres línies. És a dir, de tres cabines habilitades per administrar el vaccí a les persones citades. Ara bé, el coordinador d’aquest punt de vacunació, Joan Miquel Roca, afirma que preveuen poder ampliar a sis les línies i, així, poder vacunar el triple de persones, xifra que situa a un mínim de 1.000 persones i un màxim de 1.500. Això, però, depèn del nombre de vaccins que arribin a les Illes Balears, que ara mateix és el factor limitant.

AstraZeneca, per majors de 60

Roca afirma que la suspensió cautelar de la vacuna AstraZeneca a les persones menors de 60 anys, de moment, no alentirà el ritme de vacunació a l’hipòdrom de Manacor. “Justament ara estam vacunant la gent d’entre 60 o 65 anys” i “encara tenim població dins la comarca d’aquesta edat per vacunar durant ant un cert temps”, afirma.

L’hipòdrom es va habilitar ara fa una setmana i es preveu que s’utilitzi com a punt de vacunació durant molts mesos. El seu coordinador, Joan Miquel Roca, estima que a finals d’any encara sigui un centre de vacunació contra la COVID-19. “Mentre hi hagi persones que no estan vacunades i hi hagi vacunes, es mantindran els punts”, afirma. També preveu uns mesos d’estiu amb un ritme frenètic.

Els avantatges de l’hipòdrom

Ubicar el centre de vacunació a l’hipòdrom del municipi no és en va. I és una opció encertada, segons explica el coordinador, qui enumera uns quants avantatges. El primer és que, com afirma, l’hipòdrom és un indret molt conegut per a la població. Segon, el fet que estigui a la carretera principal facilita el seu accés, al que s’ha de sumar que té un aparcament molt gran. I en tercer lloc, Roca destaca que està molt a prop del 061 i de l’hospital de Manacor “en cas que hi hagués alguna emergència”.

Por a les vacunes?

Entre la societat hi ha una certa incertesa i por respecte a les vacunes, especialment sobre el vaccí AstraZeneca. Davant aquesta alarma social, Joan Miquel Roca explica que “són les vacunes, possiblement, més segures que hem tengut”. Sempre basant-se en dades objectives.

També comenta que aquests afectes secundaris que ens poden fer por, “són anecdòtics” i que de normal i en altres vacunes “ni figurarien a la llista de contraindicacions o precaucions”. “Molt poques tenen una capacitat de protecció de la persona tan alta com aquesta”, observa Roca.

Back To Top
Search