Skip to content

GALERIA: Punt i final a les Fires i Festes Manacor 2016

Els manacorins i les manacorines han dit adéu a les Fires i Festes de Primavera acudint en massa a dos dels actes més multitudinaris del programa: la jornada de cuina i la desfilada de carrosses i comparses. La recreació de l’antiga fàbrica de les perles, el record de la plaça de sa Bassa temps enrere, les precioses flors de primavera fetes amb material reciclat, la fantasia del cinema, les emocions explicades en colors i molts d’alumnes de les escoles del municipi han desfilat pel passeig Antoni Maura per complir amb la tradició de dir adéu a la Fira fent un homenatge a la primavera i a la fantasia.

Cal destacar que la desfilada de carrosses d’aquestes Fires i Festes ha estat la més nombrosa dels darrers anys. Han desfilat set carrosses, vuit comparses i unes mil persones han format part de la comitiva de fantasia i disfresses que ha omplit de color tot el recorregut. Unes xifres ben diferents a les de l’any passat, que desfilaren tres carrosses i cinc comparses; i superiors a les del 2014, quan desfilaren cinc carrosses i nou comparses.

“No podem estar més contents de com han anat les festes, les Fires i Festes serveixen per fer poble, per fer carrer i per celebrar; crec que els ciutadans les han aprofitades bé i així ens ho trasmeten”, opina el regidor de Festes, Mateu Juan.

Els gegants han obert la desfilada, que contemplaven els milers de manacorins i manacorines que s’han situat seguint el traçat de l’avinguda d’Antoni Maura, popularment coneguda com na Camel·la, i han animat i fet mamballetes a tota la comitiva.

En la categoría de carrosses, l’escola del Molí d’en Xema s’ha fet amb el primer premi amb el seu món de dinosaures. El segon premi ha estat per Ses Perles, del col·legi Sant Vicenç de Paül i el tercer per la recreació del passat de la plaça de sa Bassa que elaborà La Salle. En les comparses, les emocions de colors de Sa Graduada s’ha fet amb el primer lloc, que han seguit els dinosaures del Molí d’en Xema i els Som-riu de l’escola Joan Mesquida.

Jornada de Cuina

En acabar la desfilada molts dels que la contemplaren i molts altres ciutadans es dirigiren a la plaça de Ramon Llull per acabar les Fires i Festes amb la panxa plena. I és que la XIV Jornada de Cuina de Manacor ha oferit a tothom les millors propostes gastronòmiques a preu de ganga. Hi ha participat Ca’n March, amb el seu caneló de porcella farcit de patata trinxada amb suc de rostit i dolç d’albercoc; el restaurant Lokal 9 que ha oferit risotto de tomàtiga amb gamba cruixent i escuma de wasabi; el restaurant Bari que hi ha aportat choripan amb chimichurri; la trattoria Liorna que ha fet un tast de pizzetes variades; el restaurant El Norte hi presentà el seu salpicó de pop; des del Carpe Diem han preparat hamburgueses gurmet; el restaurant Factoria aportà a la jornada d’enguany torrades de iuca negra amb pollastre al xili; i el restaurant Somnis ha oferit costelles de porc negre amb ceba caramel·litzada i guacamole d’herbes.
En l’apartat de dolços, tots els que passaren per la Jornada de Cuina de diumenge pogueren tastar el puré de mango amb iogurt, les picades d’abella i el xampinyó de merenga que preparà la pastisseria Ca’n Florit i també l’ensaïmada d’albercoc i sobrassada i els muffins de xocolata que feren els pastissers de Ca’n Tòfol. Els vins i els espumosos anaren a càrrec dels cellers Miquel Gelabert, Pere Seda, Toni Gelabert, Son Sureda Ric, Son Vell. I els Cafès Samba oferiren cafè als assistents.

La solidaritat també fou present a la XIV Jornada de Cuina amb l’ONG Llevant en Marxa, que s’encarregà del quiosc de begudes i refrescos. “Tot allò que recaptem anirà a parar a l’hospital per a persones amb lepra que Llevant en Marxa ha començat a gestionar a Etiòpia”, explicà el president de l’associació, Antoni Mesquida.
A més, una de les novetats de l’edició d’enguany ha estat el foment del reciclatge i la convidada a sembrar plantes autòctones als assistents. “A més de facilitar contenidors per a cada tipus de residu als assistents, tots els que reciclin bé rebran com a obsequi una de les mil plantes autòctones que volem que els veïns sembrin arreu del municipi”, explicà el regidor de Comerç, Bernadí Bou, just abans de començar la jornada que serví per tancar les Fires i Festes.

Tots els premis de les Carrosses i Comparses:

En la categoria de Carrosses:
1r premi Molí d’en Xema, pel seu món de dinosaures
2n premi Col·legi Sant Vicenç de Paül, pel record de ses perles
3r premi Col·legi La Salle, per la recreació de la plaça de sa Bassa
4t premi CEPA Llevant, per la seva primavera de flors reciclades
5è premi Escola Joan Mesquida, pel seu parc de patinatge
6è premi Col·legi La Puresa de Maria, pels records del cinema
7è premi Escola Sant Francesc d’Assís, pel seu carnaval venecià

En la categoria de Comparses:
1r premi Sa Graduada, per les seves emocions de colors
2n premi Molí den Xema, pels seus dinosaures
3r premi Joan Mesquida, pels seus somriures grocs
4t premi La Puresa de Maria, pel seu caramull de Charles Chaplin
5è premi Sant Francesc d’Assís, pels seus presonatges venecians
6è premi La Salle, per la comparsa de vestits d’època ben colorits
7è premi Sant Vicenç de Paül, per les seves perles humanes de tota mida
8è premi Global Centre, per la seva divertida classe

Back To Top
Search