skip to Main Content

La festa de Pífol, la festa de Manacor

L’entranyable centenari celebrarà el seu aniversari per vint-i-cinquena vegada en cent anys. Família i amics ho tenen tot a punt de pastora mia.

“L’any passat a S’Agrícola ens deixaren 300 copes de xampany per fer la celebració dels anys de mon pare. En Jaume de S’Agrícola em va dir: ‘No hi importa que les escureu, que per a mi amb la màquina és un segon’. Idò saps, què, les haguérem d’escurar amb una amiga, perquè encara no havíem arribat al vespre i ja havien passat més de tres-centes persones per ca nostra”. Qui parla així és Maria Pastor, una de les filles de Cristòfol Pastor Noguera. A Maria li costa d’imaginar com serà enguany la festa dels cent anys de son pare, si l’any passat ja va anar així de gros.

Tot i que qualcú ja els ha explicat que hi anirà el dematí, la festa no començarà fins l’horabaixa, devers les quatre, perquè “el dematí jo he d’anar a cercar dolços de pertot, i la meva germana no tendrà el salat fins més tard”, diu Maria Pastor. “I bufarà, jo què sé quan bufarà, quan hi hagi més gent”.

De fet, i en paraules del mateix Pífol, “començarem devers les quatre, i el batle m’ha dit que vendran a les cinc i mitja”. Tot això, mentre enfila anècdotes una darrere l’altra, quan li feim les fotos que guarneixen aquesta publicació nostra d’avui. Ara s’asseu a la butaca, ara s’aixeca per anar a cercar un dibuix que va fer de la seva germana Antònia, ara va cap al corral perquè hi ha més bona claror per a les fotos, ara puja les escales com una titina de vint-i-cinc anys per mostrar-nos el seu estudi ple de dibuixos i records.

S’acaba la sessió fotogràfica, i ell guaita encara pel portal del carrer de Provença. “No, i encara diumenge a S’Agrícola m’han de fer una festa. Diuen que em faran predilecte”. “Oh, predilecte vos faran, vaja un honor!. “Jovenet, no m’has entès bé, predilecte no, padrí electe, perquè no trobes que ho som, un bon padrí electe?”. I així, de coverbo en coverbo, s’acaba la conversa i seguim el camí cap a dia 29 de febrer de 2020, l’aniversari d’en Pífol.

Back To Top
Search