skip to Main Content

La Fira de les Dones, pionera a Mallorca

Dissabte tendrà lloc al Claustre i a la plaça del Convent la primera Fira de les Dones de Manacor, que serà també la primera de Mallorca. Una fórmula innovadora per fer visibles la valentia de les dones emprenedores, les idees de les dones creadores, les inquietuds de les dones lluitadores. Les paradetes, més de cent, s’obriran al públic a partir de les nou i mitja i romandran obertes fins a les set de l’horabaixa. Una oportunitat única per veure reunits els talents de les dones de Mallorca. La jornada, a més, anirà farcida de diferents actuacions musicals i altres sorpreses.

Dones artistes, dones artesanes

Dins el claustre hi haurà paradetes de dones creadores i artesanes. A més també s’hi podrà visitar una exposició amb obres de pintura i fotografia de diferents artistes manacorines, com ara Catalina Julve, Marina Cànovas, Núria Sánchez, Maria Huerga, Catalina Cànoves, Sandra Díaz i altres.

Activitats infantils

A la plaça del Convent s’habilitarà un espai on tendran lloc tant de matí com d’horabaixa activitats infantils, com ara contacontes a càrrec de l’actriu Margalida Amengual, la fundació IRES i Maria Antònia Veny, que contarà el conte de la dimònia Apol·lònia. A més hi haurà tallers artístics infantils, a càrrec d’Ennigulart i Calidoscopi.

Música i dansa

Les alumnes del Conservatori de Música i Dansa representaran l’espectacle D’ona, creat expressament per aquest dia. Serà a les 10:00h. L’horabaixa, Energia femenina, a partir de les 17:00h, una performance creada per Lola Llobera, de S’Altell. També durant el matí actuaran Estepa Blanca i Río Ciclo. L’horabaixa, Jo, Jet i Maria Ribot.

Dones emprenedores

La plaça del Convent estarà reblida de parades on les dones emprenedores podran mostrar la feina que fan i promocionar i vendre els seus productes. Les parades són d’allò més diverses: audiòfons, servei d’atenció als infants, roba, complements, joieria… A la imatge, Bàrbara Nicolau, d’Audiòfon Balear

Associacions i entitats

Dins el Claustre també hi tendran cabuda les associacions feministes i les entitats que treballen per la igualtat. Així, l’Assemblea Antipatriarcal de Manacor hi farà un taller de pancartes, el Col·lectiu de Dones de Llevant oferirà xocolata i ensaïmada. També hi seran presents Metges del Món, S’Altra Senalla, Amnistia Internacional, Fundació IRES, entre d’altres.

Back To Top
Search