skip to Main Content

“La intenció és mostrar una visió global i diversa de la mort sota el prisma del sarcasme i la ironia”

Pau Quina Jaume (Sant Llorenç des Cardassar, 1980) és llicenciat en filologia catalana i té un postgrau de guió de l’ESCAC. El divendres 13 d’agost, en el marc de les Festes Patronals de Sant Llorenç estrena Cendres, Al cel el vegem i Arreveure, tres obres de microteatre que ha escrit i dirigit. Parlam amb ell sobre aquests espectacles.

Com sorgeix aquest triple projecte de microteatre?
Després de realitzar una obra densa i tràgica com Garriguer d’Infern, de Salvador Galmés, amb Joan Gomila, tenia ganes d’escriure una cosa més lleuguera i d’humor. En poques paraules, me feia ganes riure i passar-m’ho bé, però alhora volia reflexionar sobre un tema que malauradament ha voltat darrerament les nostres vides: la mort. Unir dos temes tan contraposats ha estat tot un desafiament i, a més, no ho volia fer només des d’un punt de vista sinó fins a tres mitjançant un trio d’obres breus. La intenció és mostrar una visió global i diversa de la mort sot el prisma del sarcasme i la ironia.

Les tres són comèdia. Ens pots explicar breument de què tracta cadascuna?
Les tres tracten aspectes diferents de la mort: Cendres ironitza sobre els rituals funeraris; Arreveure mostra com intentam defugir constantment de la mort; i Al cel el vegem analitza el comportament social de la gent als funerals.

Diries que és més necessari que mai escriure, representar i veure comèdia?
Certament. Recordem que venim de viure un confinament i una pandèmia.

És la teva primera experiència escrivint microteatre?
Sí. Feia temps que em rondava pel cap i aquest any, més difícil perquè molts teatres han estat sense activitat o a mig gas, n’he vist l’oportunitat adient. El microteatre, com tot, té els seus desavantatges: l’escenografia és més simple i no es pot aprofitar l’espectacularitat dels escenaris teatrals, però també molts avantatges: gran capacitat d’adaptació per representar l’obra on sigui i en contextos diferents, compatible per amenitzar vetlades a bars, festes o on sigui…

Quina valoració fas de la feina amb els actors?
Molt bona. Iván Martín i Marc Bibiloni (Allunyats Teatre), protagonistes de Cendres, han demostrat ser uns grans professionals i tenien l’obra apresa ja un mes abans d’estrenar; en Nofre Jaume “Neula”, lllorencí protagonista d’Al cel el vegem, aporta la seva peculiar gràcia; i Cecília Genovart i Jesús Crespí, protagonistes d’Arreveure, han demostrat tenir molt bona simptonia entre ells.

Es podran veure en tres espais simultanis a Sant Llorenç en el marc de les festes. Hi haurà més representacions?
Encara tenim dates per tancar, però ja podem avançar que el dia 2 de setembre tornarem a Sant Llorenç al bar s’Estació, i també el 16 de setembre al bar Son Colom. Dia 19 de setembre serem a a Son Servera, dia 28 a les festes de Son Carrió i dia 3 de desembre a sa Màniga. També ens agradaria molt poder fer les representacions a Manacor.

Back To Top
Search