skip to Main Content

La problemàtica de cala Varques, tractada per la Junta Local de Seguretat de Manacor

La Junta Local de Seguretat de Manacor es va reunir ahir per analitzar la situació actual que pateix la platja verge de cala Varques i establir els mecanismes que han de garantir la seguretat de tots els que visiten Cala Varques i també la protecció de tot el seu entorn natural.

La Junta Local de Seguretat de Manacor tenia com únic punt de l’ordre del dia l’anàlisi dels diferents problemes que afecten cala Varques, tot fent un balanç d’aquesta temporada i de les diferents situacions que s’han registrat en aquest espai natural durant la primavera passada i aquest estiu. Des de l’Ajuntament de Manacor es varen explicar les diferents propostes que preveu el Pla d’usos públics de cala Varques, un document que ja havia estat remès a tots els membres convocats, que parlaren dels problemes d’aparcament, de la venda ambulant i del xibiu il·legal que s’hi registren, de les acampades no permeses, de la pràctica de psicobloc i dels salts des dels penya-segats que estan prohibits, de la presència incontrolada d’embarcacions o de la necessitat d’establir una capacitat màxima de persones per a la platja. A més es varen constatar els problemes d’accés amb què es troben els cossos de seguretat o els vehicles d’emergències i la necessitat d’habilitar un camí d’accés que els permeti arribar a la platja.

Abans d’acabar la reunió de la Junta Local de Seguretat, totes les parts acordaren que en un termini de quinze dies s’aportaran els suggeriments que serviran per acabar de definir el Pla d’usos públics de cala Varques i les propostes i actuacions que s’han de fer efectives a curt, a mitjà i a llarg termini. Una vegada totes les parts hagin aportat allò que estimin oportú, les propostes s’afegiran al document en la seva versió definitiva. Un cop s’hagin fet aquestes passes es tornarà a convocar Junta Local de seguretat per coordinar les actuacions concretes de cada administració i del cossos de seguretat.

Back To Top
Search