skip to Main Content

La justícia (espanyola) despullada (a Europa) “Indignau-vos”

La sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre la condició d’Eurodiputat d’Oriol Junqueras, i a petició del President de la sala 22 del Suprem Manuel Marchena, és un CALBOT, una CLATELLADA, una BUFETADA a la justícia espanyola. Oriol Junqueras és diputat i té immunitat del Parlament Europeu amb efectes del 2 de juliol. La sentència del Suprem és del 14 d’octubre, i de manera incomprensible Marchena dicta sentència sense esperar la resposta del Tribunal de Luxemburg, quan les qüestions prejudicials les presenta el mateix Marchena. Com a mínim imprudent. No es podia processar l’eurodiputat Oriol Junqueras sense que el Parlament Europeu l’hi retiràs la immunitat. La sentencia és nul.la de ple dret. I a la festa shi ha afegit la Junta Electoral Central que retira la condició d’eurodiputat a l’Oriol.
Oriol Junqueras hauria d’estar en llibertat des del 14 de desembre, dia que el Tribunal de Luxemburg dicta la sentencia. Està “segrestat” per l’Estat? Sí, i com a mínim empresonat sense raó jurídica. A Espanya, els drets es vulneren amb molta facilitat, sobretot el de la llibertat. Veurem que decideix el Suprem, que ha d’executar la sentència europea i que va lentíssima quan s’està vulnerant el dret a la llibertat. L’advocada de l’estat, en les seves conclusions afirma que l’Oriol és eurodiputat, té immunitat i ha d’eercir com a tal. La fiscalia, el PP, Vox i Cs són partidaris del spainbrexit i afirmen que tot és una burla als tribunals espanyols. Suspenen en dret, Espana és Europa i la ligislació europea i les senències formen part de l’ordenament jurídic de lEstat Espanyol. Spain is diferent. El desprestigi de la justícia espanyola a Europa és absolut, i el Parlament Europeu defensarà els drets de l’Oriol, i serà un suma i segueix. Perquè esperar tant? Què més esperen? Més desprestigi? Recorden aquell diputat del PP, que a través d’un watsap, comunicava als diputats que el PP controlava el Suprem? Sense separació de poders no hi ha justícia, i aquesta utilització partidista ha embrutat el poder judicial. El poder judicial deu ser l’únic poder sense reforma en la transició, és hereu del franquisme, de l’amiguisme i es reprodueix ell mateix. Serà capaç el nou govern Sánchez d’acabar amb aquest desgavell? Segurament es veurà obligat a la reforma, no tenc tan clar que hi estigui interessat com a partit.
De moment la sentència del Tribunal de Luxemburg ha fet que el Molt Honorable President Puigdemont i el conseller Antoni Comin són eurodiputats, tenen immunitat, es poden passejar per tota la Unió Europea. Els tribunals belgues han deixat sense efecte les euroordres i sense el suplicatori del Parlament no podran ser entregats a la justícia espanyola. Recorden les afirmacions de què mai seran eurodiputats? Quin ridícul del jutge Llarena (Alemanya, Gran Bretanya, Bèlgica ja l’hi han dit que NO), i què espera a retirar-les?
Sembla que aquest divendres el Suprem decidirà què fer amb la bomba de rellotgeria. Explosionarà tot el sistema o cumpliran la sentència? La dreta cavernícola no acostuma a reconéixer els errors. Però som Europa, o no ho som, no hi ha més camí.

LA CAVERNA NO ACCEPTA ELS RESULTATS ELECTORALS I MUNTA UN ESPECTABLE QUE S’ACOSTA MÉS A PARLAMEN TS DE PAÏSOS BANANERS
L’espectable denigrant vist al Congreso de los Diputados omple de vergona la democràcia. Si un parlament és el lloc on els representants del poble dialoguen, debaten, voten lleis i resolucions, que ha estat aquests dies el Congreso? Quanta indignitat, quanta mala educació, insults, amenaces, bronca, intol.lerància, negació de la llibertat d”expressió, i un llarg reguitzell de qualificacions. El diputat de Teruel Existe, amb amenaces serioses ha hagut de dormir en un lloc secret per preservar la seva seguretat, missatges amb insults grollers d’allò més variat, pervertit el dret a vot dels diputats, etc Per un moment vaig creure que era una reunió de la Cosa Nostra, de la Camorra siciliana, no una sessió dinvestidura. Demagògia de la més barata, crides a la perversió del vot i a la traició, ressuccitar la ETA, crits d’assassins,…
El centre no existeix (tot i que la montapollos se’l reclami), la dreta ha desaparegut i tot s’ha convertit en extrema extrema dreta. Deixen el camí lliure al PSOE i altres formacions.
Abans que res, cal que la dreta dreta reconegui que l’esquerra i els progressistes van guanyar les eleccions i els correspon el dret a formar govern. Cal l’exercici sincer de no creure que el poder és patrimoni de la dreta. Democràcia és alternança, i també dignitat, respecte…

Pep Barrull

Back To Top
Search