skip to Main Content

La modernització de la zona portuària de Porto Cristo des del Mollet fins al parc del riuet costarà prop d’un milió d’euros i començarà a principis de novembre

El Govern i l’Ajuntament arranquen el mes que ve les obres de millora de tota la zona portuària i el carrer del Verí. És una actuació que està pressupostada en 981.253 euros i que hauria d’estar acabada en cinc mesos. L’objectiu és millorar tot l’entorn portuari, renovar tots els paviments i acabar amb les goteres i filtracions que hi ha a les terrasses que ocupen els restaurants amb terrassa damunt el port. També es renovaran les xarxes de clavegueram, d’aigua potable i d’enllumenat públic. El projecte també preveu la millora de l’accessibilitat, la renovació de tot el mobiliari urbà i la instal·lació de noves xarxes de gas, de telecomunicacions i d’evacuació d’aigües pluvials.

Molts veïnats i restauradors de la zona es varen mostrar preocupats pels possibles incompliments de terminis i pel fet que les obres puguin afectar la temporada turística que ve. Així ho varen manifestar en la reunió que varen mantenir a Porto Cristo amb el conseller de Mobilitat, Josep Marí, i el batle de Manacor, Miquel Oliver. A la reunió també hi assistiren la gerent de Ports de les Illes Balears, Cristina Barahona; la regidora d’Urbanisme de Manacor, Núria Hinojosa, i el delegat de la zona costanera, Sebastià Nadal. En principi les obres han de començar dia 2 de novembre, coincidint amb l’inici de la temporada baixa, i han d’haver acabat abans de les vacances de Pasqua de l’any que ve. En aquest sentit, la responsable dels ports de Balears va destacar que “és important informar els afectats sobre el desenvolupament de les obres per a fer el procés el més amable possible”.

Encara que la majoria de l’obra és competència de Ports de les Illes Balears, l’Ajuntament de Manacor es farà càrrec de la reforma del carrer Verí. Amb aquesta actuació es fa una passa més en la reforma del port, que va començar per la vorera més propera al club nàutic i va continuar pel tram de moll que va des del pont del riuet fins al parc. Des de la legislatura passada, Ports IB ha invertit 1,8 milions d’euros a Porto Cristo.

Back To Top
Search