skip to Main Content

“La música és molt més heterogènia però les lletres es mantenen en la línia de sempre”

Roger Pistola Mascaró (Manacor, 1989) és un dels músics més prolífics del panorama manacorí. Parlam amb ell sobre el seu nou disc “Quart Creixent”, el seu quart treball en solitari que s’estrena la setmana que ve.

La portada del disc “Quart Creixent” amb foto de Núria Sànchez i disseny de Joan Garau.

Què t’ha inspirat per crear aquest disc?
Estilísticament és un disc bastant heterogeni. Pel fet d’haver-lo fet jo tot sol a foravila, un podria pensar que és un disc tranquil i acústic però és tot el contrari. Amb el single que ja hem estrenat, Poderosa Afrodita, ja es veu per on van els tirs, és bastant de rock. Hi ha psicodèlia, alguna balada, alguns tocs japonesos… La música és molt més heterogènia però les lletres es mantenen en la línia de sempre, són autobiogràfiques: xerr de tot el que m’ha passat al llarg d’aquests darrers dos anys, que han estat moltes coses.

Què té de nou i què hi ha de tradicional?
L’anterior disc l’havíem gravat amb tota la banda, la producció era molt homogènia i austera i molt fidel al directe. En aquest sentit és totalment diferent perquè m’he esplaiat en doblar guitarres, posant efectes, sintetitzadors, fent veus, ficant cordes… El disc l’he gravat tot jo. Les bateries són programades, els teclats i els baixos, veus, sitars… Després en directe encara he de veure com ho faré perquè sonarà diferent però en els assajos està sonant molt bé. Amb aquest disc també estrén discogràfica: l’hem fet amb Bubota i la veritat és que m’hi sent molt a gust, sobretot perquè quadra més estilísticament i per la feina de Joan Cabot.

Hi ha alguna col·laboració?
Hi ha les col·laboracions puntuals de n’Esteve Huguet al solo de guitarra de “Poderosa Afrodita”, en Llorenç Barceló, que va ficar sintetitzadors i un duet de corda, na Neus Tamayo i na Sinéad Cormican. L’hem mesclat i masteritzat amb en Rafa Rigo d’Urban.

Per què has triat aquest nom?
Perquè és el meu quart disc i perquè encara estic creixent. També coincideix que aquest 2020 fa un quart de segle del meu primer concert al bar Catòlics.

És un disc nou i també estrenes banda nova.
Sí, per una qüestió pràctica. Amb els antics membres era molt complicat assajar perquè ells vivien a Barcelona i tenien altres projectes. Amb el nou disc era un bon moment per fer el canvi. Vàrem estrenar la banda per Sant Sebastià amb en Joan Vila al teclat, en Simó Femenies al baix, n’Esteve Huguet a la guitarra i en Dani Gómez a la bateria. D’aquí poc hi haurà un darrer canvi en la composició: en Dani ho deixarà i tendrem n’Àngel Rios a la bateria. Tots estam molt motivats amb el nou disc i el fet d’assajar regularment encara dóna un punt més. Gairebé mai havia pogut assajar regularment amb Pistola i m’agrada haver tornat a agafar aquest costum de veure’ns cada setmana.

Quan presentau?
El dia 20 de març al Novo Cafè Lisboa de Palma i el dia 23 de maig a Manacor amb na Núria Graham a Can Lliro.

Back To Top
Search