skip to Main Content

“La música i l’art eduquen, i som conscients que ens escolta molta gent jove”

Parlam amb la gent d’OR (O-Erra), un dels grups més seguits ara mateix a l’escena musical illenca, i que dissabte a les 19h presenten disc al Teatre de Manacor.amb totes les entrades venudes

Us endinsau en la música electrònica i feis una aclucada d’ull a la música urbana. Aquesta evolució respon a una voluntat de fer una música més directa i per al directe, o a la inversa?
Més que res respon a una necessitat que teníem com a artistes d’experimentar dins un terreny fins ara poc explotat en les nostres cançons. No ens volíem encasillar a fer sempre el mateix, i ens hem volgut inspirar en artistes del panorama comercial internacional actual com puguin ser Coldplay, Imagine Dragons, Billie Eilish, i un llarg etcètera. Tampoc pensàvem en el directe mentre feiem les cançons. Feim les cançons gaudint del procés compositiu i la producció a l’estudi, i després ja veim com enfocar-les al directe.

Explicau-nos com és el vostre procés creatiu. Feis una creació coral de les cançons, o hi ha un compositor i després el grup les poleix?
Normalment és en Pau, el cantant, que desenvolupa el que vendria a ser “l’esquelet” de la cançó. Ell fa l’armonia, la melodia i la lletra, i després al local cadascú aporta el seu punt de vista i la part del seu instrument. De tota manera, del que feim al local al resultat final després de passar per l’estudi, sempre hi ha molta diferència a nivell sonor.

Què és primer, la lletra o la música?
Ve com ve. A vegades et ve una melodia i la cançó neix a partir d’allò. Altres vegades et ve una frase que t’agrada i comences a escriure. Normalment, sigui el que sigui que se t’ocorre primer, en el cas d’en Pau acostuma sempre a fer-ho tot simultàneament.

Per què “Imaginari”? És una referència a la fantasia? O és més a allò que coneixem com a “imaginari col·lectiu”?
L’objectiu amb aquest disc és que cadascú pugui interpretar cada cançó a la seva manera i fer-se-la seva a través del seu propi imaginari, aquell conjunt d’imatges bàsiques que tots tenim a partir de les quals en formam de més complexes per interpretar els estímuls que ens entren a través dels sentits. Tenint això en compte, el concepte d’imaginari ens semblava molt potent i encertat pel significat que volíem donar-li al disc.

Creis en la capacitat transformadora de l’art? Hi ha missatge a les vostres cançons? O voluntat de canviar l’entorn?
Totalment. Som de la idea que la música i l’art en general eduquen, i som conscients que ens escolta molta gent jove. Fins ara no ens havíem atrevit a escriure sobre temes socials. Opinàvem que eren temes molt seriosos que no es podien prendre a la lleugera, i abans d’escriure-hi volíem trobar bé la manera d’adreçar-los. En aquest disc hi ha certes cançons amb missatge de crítica social arrel de tot el que ha passat en aquests últims anys, temes com la crisi dels refugiats o la llibertat d’expressió.

En aquest darrer disc han col·laborat amb vosaltres Joan Dausà i Mireia Flores. En el concert de Manacor comptareu amb col·laboracions externes?
Col·laborar amb altres artistes és una experiència molt enriquidora a nivell artístic, ens encanta. Malauradament en Joan Dausà no podrà venir al concert de Manacor degut a les restriccions sanitàries, però na Mireia no faltarà. També comptarem amb la col·laboració de na Maria Hein, una de les artistes amb més projecció de les Balears avui en dia.

Back To Top
Search