skip to Main Content

La presentació del joc de taula “Iràs i no tornaràs”, una de les estrelles de la Setmana Alcover

La Setmana Alcover arriba als vint anys de vida. Es tracta de tota una fita dins la vida cultural manacorina, la qual ja seria avui impensable sense aquesta fita imprescindible del nostre calendari. Amb motiu del dia del naixement del canonge de Santa Cirga, la Institució Alcover ja fa dues dècades que dedica tota una setmana a recordar i divulgar la figura de l’apòstol de la llengua, més encara del que ho fa durant tot l’any.

És cert que s’arriba als vint anys, però també ho és que, segons recorda Mateu Marcé, delegat de Cultura, “fa vint anys de la Setmana, però només en fa 19 de la Marató de Rondalles, que va començar el 2004”.

Mateu Marcé explica també que la Institució no celebrarà aquests vint anys amb cap acte commemoratiu concret, però sí que destaca que “hi ha actes especials dins la programació, com ara la presentació de la tesi doctoral de Llorenç Mas sobre La Aurora, que ens aporta un caire acadèmic que sempre ens agrada que hi sigui”.

D’altra banda, la Setmana Alcover, com sempre, continuarà apostant “per un públic infantil i jove, tant escolar com també en general”, diu Mateu Marcé.

Sí que hi ha, però, dins aquesta Setmana Alcover, una novetat en la programació que els altres anys no hi era. Dia 4 de febrer, a les 18h, tendrà lloc la presentació del joc de taula “Iràs i no tornaràs”, pensat i dissenyat per Llucia Serra i Marc Cantallops. Es tracta, diu Mateu Marcé, “d’un joc semblant, per posar un exemple, al Catan, com a joc cooperatiu, i que es comercialitzarà”. Marcé participarà en la partida de presentació del joc, en la qual hi intervendran altres persones del món de la cultura.

També es presentaran noves il·lustracions dels herois de rondall, que formaran part d’aquest joc.

Per a enguany, la Setmana Alcover ha triat el lema “Coratge i fora son”. Es tracta d’una frase molt pròpia de les rondalles i també del tarannà d’Antoni Maria Alcover. Segons explica Marcé, “la frase ho diu tot, vivim moments en què no hem d’abaixar la guàrdia, i més que mai s’ha de defensar la llengua, i en el seu moment Alcover va ser un puntal per seguir endavant i posar peu fiter, no ens hem d’adormir”.

Per Marcé els actes de la Setmana Alcover suposen “els set dies més densos i carregats pel que fa a la programació per reivindicar les rondalles, que són el fil conductor de tot el que passa aquests dies”.

Després de l’aturada per la pandèmia, en la qual varen ser les rondalles que varen anar a les escoles per la Setmana Alcover, ara és la Institució la que convida els centres educatius a visitar la Institució i, en alguns casos “a conèixer-la per primera vegada”. Marcé es mostra orgullós que a la Marató, que tendrà lloc al celler com els darrers anys abans de la pandèmia, “no hi càpiga una agulla”.
Tanmateix, la Institució i l’Ajuntament miren també de descentralitzar actes i per això hi haurà també dues rondalles contades a la biblioteca de Porto Cristo, a càrrec de Dani Domínguez i Guillem Sansó.

Back To Top
Search