Skip to content

“La presidenta m’ha transmès que no descarta el projecte del tren tram de Llevant, fet que celebram”

El batle Miquel Oliver s’ha reunit aquesta setmana amb la presidenta del Govern Margalida Prohens, amb qui han posat damunt la taula els projectes pendents que hi ha a Manacor
Projectes que d’una manera o de l’altra ja estan en marxa, com ara la reforma de l’escorxador, el nou centre de salut o fins i tot el tren tram de Llevant, però també  d’altres com ara l’habilitació d’un edifici que centralitzàs totes les delegacions del govern a Manacor, o les escoles que estan pendents de construcció a Manacor i a Porto Cristo, varen ser alguns dels temes que la presidenta autonòmica Margalida Prohens i el batle de Manacor Miquel Oliver tractaren en la primera reunió després de les darreres eleccions locals autònomiques que mantenien els dos mandataris.
Durant aquesta primera presa de contacte, tant Oliver com Prohens han mostrat la seva bona disposició a mantenir la mà estesa per a poder continuar els projectes que l’Executiu de Francina Armengol havia anunciat durant l’anterior legislatura i, també, poder donar seguiment i atenció a totes aquelles qüestions que afecten el municipi. «Ha estat una primera presa de contacte que s’ha produït amb cordialitat i bona predisposició per les dues parts, però on ja hem plantejat necessitats del municipi», ha assegurat Miquel Oliver després de la trobada.
Oliver va explicar a la presidenta del Govern el projecte d’habilitar un edifici municipal per a centralitzar totes les delegacions del Govern de les Illes Balears, a més de serveis com Protecció Civil, i va plantejar opcions de finançament conjunt per a poder-ho fer possible. El projecte de l’Escorxador municipal, que ja compta amb una partida prevista de la Conselleria d’Agricultura i del Consell de Mallorca per a poder-se reformar i la necessitat d’un nou poliesportiu són altres de les qüestions que s’emmarquen en aquesta oferta supramunicipal que el batle va posar damunt la taula.
Un altre dels assumptes que s’abordaren és la continuïtat del projecte del tren tram de Llevant. “La presidenta Prohens m’ha transmès que el Govern no descarta el projecte, fet que celebram, i s’ha compromès a estudiar-lo amb el nou gerent dels Serveis Ferroviaris de Mallorca”, va dir el batle Oliver després de la reunió.
Pel que fa al cicle de l’aigua, el batle va transmetre la necessitat que l’aigua del projecte de canalització liderat per ABAQUA en alta arribi a la costa, davant la pressió que pateixen els aqüífers de la zona costanera i la mala qualitat de l’aigua a aquesta zona.
La qüestió educativa va centrar també bona part de la trobada i el batle de Manacor va recordar la necessitat que Manacor i Porto Cristo comptin amb dos nous centres d’educació Primària.
En declaracions a aquest mitjà, Oliver explicava que la presidenta “ha volgut començar per Inca i Manacor també com una demostració que es reunirà amb tots els partits i els colors”. Tot i que a la reunió “no hi havia guió” el batle manacorí s’hi va presentar amb tota una sèries de projectes “que a nivell de municipi ens preocupaven”. La valoració que fa Oliver de la reunió és “positiva, perquè no me’n vaig anar amb cap ‘no’ i la presidenta va prendre nota de tot”. Tant el centre de salut com l’ampliació de l’hospital són projectes que “ja no tenen tornada enrere”, en canvi, sí que es va mostrar preocupat el batle pels projectes de les escoles noves a Manacor i a Porto Cristo, tot i que, així com estan les coses ara, “no pareix que hagi de ser necessària la implantació de barracons”.
Back To Top
Search