Skip to content

“La presumpció d’innocència per a LUMSA no existeix, perquè ja sabem que no han donat el servei com tocava”

La nova concessió a LUMSA pels serveis de recollida de fems, recollida selectiva i neteja viària, després de la tortuosa relació amb l’Ajuntament manacorí i amb els seus ciutadans ha vengut de nou a molta de gent. En parlam amb la regidora de MÉS-Esquerra Cristina Capó.

“Que només s’hi presentin dues empreses ja crida l’atenció i ja et fa pensar a veure si l’han feta a mida de qualcuna de les dues”. Així s’expressa la regidora de MÉS-Esquerra Cristina Capó entorn de la nova concessió dels serveis de neteja viària, recollida de fems i recollida selectiva a LUMSA, l’empresa que ha fet aquesta feina fins ara, amb els problemes, vagues i conflictes de tothom sabuts.

Capó recorda que “hi ha diferents mecanismes per evitar que determinades empreses no puguin optar a una concessió, com ara si has tengut sancions oferint aquest mateix servei, podries fer que això et restàs punts o que, simplement, ja t’inhabilitàs per presentar-t’hi”. El que està clar per a Capó és que per a LUMSA “la presumpció d’innocència no existeix perquè ja sabem que no ens han donat el servei com tocava”. A més, la regidora recorda casos com el d’Esporles, on un dels punts reclamava “més requisits socials a les empreses concursants: allà va guanyar la Fundació Deixalles”, i remarca que “això a Manacor ni tan sols ho varen posar, gairebé podríem dir que li han fet el concurs a mida”.

Per la municipalització
“Nosaltres de tot d’una vàrem demanar que es municipalitzàs tot el servei. Que l’equip de govern té por de municipalitzar-lo tot? Idò que ho facin només amb una part”, diu en referència a la possibilitat de fer que la concessió fos només, per exemple, per a la recollida de residus, i que la neteja viària, per exemple, “l’assumís la SAM”.

L’equip de govern, per a Capó, “continua amb la idea que la concessió és el millor servei, quan concretament en aquest cas no ha estat així”. En aquest sentit afegeix Capó que “els han allargat dos anys i els han donat més doblers, i el servei tampoc no ha millorat”.

Cal recordar també que LUMSA ha patit una vaga dels treballadors, un fet que podria repetir-se atès que no sembla que hagin de millorar les condicions laborals: “Pedro Rosselló n’és el responsable, amb el vistiplau de Catalina Riera: ell era a la mesa negociadora i sempre va anar de mà de l’empresa. Els treballadors estaran igual que com fins ara”. I recorda que “Els treballadors han fet vagues i l’empresa no ha estat sancionada”. Capó lamenta que aquesta nova concessió es faci per a quatre anys: “Això vol dir que el nou equip que entri se l’haurà de menjar sí o sí”.

Moció d’urgència
El grup de MÉS-Esquerra presentarà dilluns una moció d’urgència perquè la SAM fiscalitzi la feina de LUMSA, perquè no ens en fiam.

Back To Top
Search