skip to Main Content

La producció de garroves baixa entre un 30 i un 40 per cent, però els preus a l’alça mantenen una activitat frenètica a fora vila i als magatzems agrícoles manacorins

“Tot i que diuen que hi ha manco garroves, aquí no ho notam”, explica Joan Mascaró, un dels responsables del magatzem agrícola i la botiga Pinsos Mascaró, un comerç que tothom coneix com Can Fava. Els experts asseguren que la collita de garroves aquesta temporada serà fins a un 40 per cent inferior a la de l’any passat i que se situarà entorn de les 20.000 tones, en part perquè la sequera ha fet que les garroves pesin menys i tenguin menys polpa. “Sí que són més primes, però els carregaments de garroves arriben constantment al magatzem. Hi ha dies en què n’entren diverses tones”, afirma Mascaró. En el cas de Can Fava, un dels que du a vendre les garroves que ha collit a Son Talent és en Romi, que apareix a la imatge.“Els propietaris de terrenys amb garovers les cullen ells mateixos o donen la feina a fer a diferents grups de treballadors que s’organitzen, cada vegada n’hi ha més”, conclou Joan Mascaró.

Back To Top
Search