skip to Main Content

La SAM fa feina per solucionar els incidents ocasionats per la DANA a les platges del municipi de Manacor

Aquest cap de setmana i dilluns, l’empresa de serveis municipals de Manacor ha estat plenament compromesa en la gestió de les platges del municipi per abordar els efectes de la DANA que ha colpejat la costa mediterrània.
S’ha fet notar que, abans que la tempesta arribés, la SAM va prendre mesures preventives d’acord amb les previsions meteorològiques. Una de les accions clau va ser la retirada anticipada de les gandules que es trobaven a prop de la riba per prevenir qualsevol risc d’arrossegament pel fort onatge. Aquesta mesura preventiva va donar els seus fruits, ja que durant la inspecció realitzada aquest dilluns al matí, no s’han registrat pèrdues significatives.
La disposició adequada dels para-sols també ha estat d’ajuda per evitar desperfectes. Els para-sols van ser col·locats respectant el perfil natural de la platja i mantenint una distància prudencial entre ells i la línia de costa, la qual cosa ha evitat qualsevol trencament o pèrdua.
Malgrat això, les passarel·les han estat les més afectades per les inclemències del temps. Moltes d’elles s’han mogut o descol·locat, particularment a les platges de Porto Cristo, Cala Anguila i Cala Mendia.
També s’ha observat que el rentapeus de Porto Cristo ha sofert canvis en la seva ubicació. Tot i així, en una primera inspecció, no s’han identificat pèrdues importants de passarel·les com a conseqüència del temporal. La SAM va prendre la decisió prudencial de retirar els generadors de potència de la platja de s’Illot, evitant així qualsevol dany possible.
L’Ajuntament ha afegit que durant els pròxims dies es portaran a terme les tasques de manteniment necessàries per restaurar la normalitat en les platges afectades. No obstant això, s’ha de tenir en compte que les platges romanen encara molt banyades, la qual cosa complica els esforços de restauració: l’arena haurà d’eixugar-se adequadament per a permetre determinades operacions, com la reubicació de les passarel·les.
En definitiva, com l’Ajuntament ha comunicat, “la SAM continua treballant diligentment per garantir la seguretat i el confort dels usuaris de les platges de Manacor”.
Back To Top
Search