skip to Main Content

La SAM servirà aigua potable als primers barris de Manacor aquesta tardor i arribarà tota la ciutat a partir del 2023

“Estam fent els darrers retocs al projecte de la planta potabilitzadora i la seva construcció sortirà a licitació el mes que ve”, explica Cristina Capó, la presidenta de l’empresa municipal de serveis de Manacor SAM. “Calculam que el termini de construcció serà de sis mesos, posar-la en marxa també durà el seu temps perquè necessitarem el vistiplau de Sanitat. Per tot això creim que la potabilitzadora es podria posar en marxa i servir aigua potable a tota la ciutat de Manacor durant el 2023”, afegeix Cristina Capó.
La presidenta de la SAM assegura que “les eleccions del 2023 no suposaran una fita per inaugurar la potabilitzadora, posar una planta d’aquestes característiques en funcionament no és senzill i volem que tot surti bé. Si la inauguració i la posada en marxa de la potabilitzadora s’ha de fer durant el proper mandat, ho farem així “, assegura Capó.

Tot i això, serà durant aquesta tardor que per les aixetes de les cases de les barriades del Serralt i Sa Volta començarà a sortir aigua potable gràcies a la potabilitzadora pilot que ja es troba en funcionament i dona aigua a les fonts que s’han instal·lat just davall el dipòsit d’aigua municipal. “La potabilitzadora pilot tracta el 5% del volum d’aigua que consumeix la ciutat diàriament. Aquesta aigua és potable i així ho certifiquen les analítiques de Salut, però s’han fet les obres de connexió de la potabilitzadora a la xarxa i ara Sanitat ha de comprovar que totes les canonades estiguin a punt, per això calculam que serà durant aquesta tardor que podrem començar a distribuir aigua potable als barris més propers al dipòsit municipal”, explica la regidora d’Economia i presidenta de la SAM, Cristina Capó.

Sectorització contra les fuites
Per optimitzar el rendiment de la potabilitzadora i per fer davallar el consum d’aigua a Manacor, la SAM fa anys que fa feina en la sectorització de la xarxa d’aigua. El pla de sectorització consisteix a crear circuits de distribució d’aigua independents per a cada barriada o sector de Manacor. Cada circuit s’interconnecta amb la resta. Tot aquest sistema “permet detectar possibles fuites, controlar els consums d’aigua de cada barriada i també molestar menys perquè permet tallar l’aigua a pocs veïns i no a mitja ciutat quan es reparen canonades o fuites d’aigua”, assegura la presidenta de l’empresa municipal SAM.

Abans que el batle Miquel Oliver i el seu equip assumissin el govern municipal “s’havia sectoritzat una novena part de la ciutat. Nosaltres acabarem l’actual mandat amb un terç de Manacor amb la xarxa d’aigua modernitzada i amb el projecte per a continuar la sectorització”, explica Cristina Capó. Serà durant el proper mandat que començaran les obres que permetran millorar la xarxa de distribució d’aigua de la part central de Manacor. “Només faltarà acabar la sectorització de la zona que va des de l’avinguda del Tren fins a la ronda de Felanitx, amb les barriades de Sa Torre, Els Creuers i el polígon”, conclou Cristina Capó.

Back To Top
Search