skip to Main Content

L’Ajuntament assegura que està impulsant els canvis urbanístics perquè el CEIP Ses Comes es pugui ampliar

La regidora d’Educació, Catalina Riera, va comparèixer dimarts en roda de premsa per assegurar que l’Ajuntament de Manacor “està impulsant els canvis necessaris en la normativa urbanística per poder ampliar l’escola de Ses Comes a Porto Cristo”. Responia així a les queixes fetes públiques la setmana passada per la comunitat educativa del centre, referents a les múltiples deficiències de l’escola, a la saturació que pateixen els col·legis de Porto Cristo i a la incapacitat per part de les administracions de trobar una solució al problema.
Precisament el futur del CEIP Ses Comes va ser debatut dilluns en la sessió ordinària de la Junta de Districte de Porto Cristo, que va aprovar per unanimitat una moció de Més-Esquerra per la reforma i ampliació del centre. Es descartava així la possibilitat de construir un nou centre a les foranes, una opció que es va prendre en consideració temps enrere. Des de Més-Esquerra celebraren “el canvi de posicionament d’AIPC i la resta de l’equip de govern”, perquè consideren que “a dia d’avui una escola a la forana és fer volar coloms i pensar bàsicament en interessos urbanístics lligats a l’operació. El Port necessita que Ses Comes segueixi essent Ses Comes però ampliada i modernitzada”, remarcà Joan Gaià, representant de la coalició d’esquerres a la Junta de Districte.
La moció presentada per Més-Esquerra insta l’Ajuntament a prendre les mesures adients per fer possible l’ampliació del centre, i la Conselleria a dur a terme les obres. Riera explicà que la tramitació urbanística que correspon a l’Ajuntament consisteix en integrar la plaça de Ses Comes a l’equipament educatiu. Per la seva banda, el delegat de Porto Cristo, Joan Gomila, que acompanyà la regidora d’Educació en la seva compareixença davant els mitjans de comunicació, va voler deixar clar que “ha estat l’equip de govern municipal actual el que ha modificat el Pla General perquè sigui possible l’ampliació de Ses Comes i també serem nosaltres els que modificarem les Normes Subsidiàries en el cas que sigui necessari per iniciar l’ampliació el 2018”.

Riera carregà contra Més-Esquerra
La regidora assegurà que “des del passat 17 de febrer sabem que la Conselleria d’Educació preveu iniciar l’ampliació de l’escola l’any que ve, i també ho sap tota la comunitat educativa del centre”. Per això des de l’Ajuntament recriminen al regidor de Més-Esquerra, Sebastià Llodrà, que “hagi intentat confondre la ciutadania amb informacions falses a les xarxes socials i hagi provocat un clima nociu que ha envaït pares, mares i alumnes de Ses Comes”, afirmà Riera. “No m’agraden les mentides i sempre m’he resistit a utilitzar l’educació per fer política d’aparador, que és la que no beneficia ningú”, afegí.
Pel que fa al manteniment de l’escola de Ses Comes, que és de competència municipal, i que va ser un dels aspectes criticats per l’AMIPA del CEIP Ses Comes. Gomila digué que “assumim les deficiències que ens fan arribar des del centre”, a l’hora que recordà que “només en un any s’han invertit més de 40.000 euros en millores que es reclamaven des de fa molt de temps”.

Back To Top
Search