Skip to content

L’Ajuntament comprarà un solar a Porto Cristo per construir-hi una escoleta infantil

El ple de l’Ajuntament de Manacor va aprovar dilluns passat la incorporació de 504.000 euros de romanent per a la compra d’un solar a Porto Cristo amb l’objectiu de construir-hi una escoleta infantil. El delegat d’Educació, Mateu marcé aclarí que “hem detectat la manca de places públiques en aquesta edat i a més a Porto Cristo”. La nova escoleta, de 0 a 3 anys, tendrà 6 unitats, constarà de 700 metres i comptarà amb una sala polivalent i una altra de destinada a l’acompanyament de la infància. La mesura va ser aprovada amb el vot unànime de tots els grups tot i que tant Antònia Llodrà, d’AIPC, com Catalnia Riera, lamentaren no haver conegut la iniciativa fins aquesta setmana passada. El delegat Marcé explicà els motius d’aquesta tardança informativa (“ho hem sabut aquesta mateixa setmana”) i en demanà disculpes. Mateu Marcé acabà dient que «abans de final d’any esperam poder tenir el solar i l’avantprojecte de l’escoleta».

“Pareixen de Batasuna”
Els grups de l’oposició presentaren una moció d’urgència per tractar una de les qüestions candents de la setmana, el tancament de la piscina municipal, arran de l’entrada en concurs de creditors de l’empresa concessionària del servei.
Tots els grups convengueren que la urgència estava justificada i debateren la qüestió. De fet, la preocupació de l’oposició, a banda de la suspensió del servei, venia per unes declaracions aparegudes en mitjans de comunicació, segons les quals “l’equip de govern es plantejava convertir en un centre cultural les instal·lacions de la piscina”. Bel Febrer, del PI, defensà la cultura, però recordà que Manacor “també és un referent en l’àmbit de l’esport i volem que continuï sent—ho”.

Joan Gaià, en nom de l’equip de govern respongué amb intenció “pedagògica” i començà citant el conte “El vestit de l’emperador” i explicà que “això ha estat el que hem volgut fer, apuntar allò que ningú volia veure o no gosava dir”. “I de fet, en parlava avui mateix, que amb la seva actitud, mal m’està dir-ho a mi, pareixen de Batasuna, perquè van a rebentar-ho tot”.

El ple també va aprovar per unanimitat la incorporació de 353.229 euros de romanent que es destinaran a ajuts a empreses i autònoms afectats per la Covid-19 en un fons mixt en què el Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca faran cada un la mateixa aportació que ascendirà, en total, als 1.059.000 euros. La delegada d’Economia, Hisenda i Promoció, Maria Antònia Truyols, explicà durant el ple que «esperam que com a tard a principi del mes que ve la convocatòria ja estigui publicada» per part de la Fundació Mallorca Turisme.

Finalment, amb les abstencions de l’oposició i el vot favorable de l’equip de govern, s’aprovà la modificació de la zona d’ORA que a partir d’ara esdevendrà Zona d’Estacionament Comercial, que acompanya la creació de la ZPR i que inclou el carrer de l’Amargura, el carrer del Rector Caldentey, carrer del Príncep, Olesa i la plaça de la Constitució.

Back To Top
Search