Skip to content

L’Ajuntament descarta pagar els 800.000 euros que es demanen per la compra de l’antic convent de Son Macià

El darrer ple d’aquest mandat va començar amb un homenatge Cristòfol Pastor i Noguera ‘Pífol’, mort recentment a l’edat de 103 anys. ‘Pífol’ va ser nomenat Fill Predilecte de la Ciutat de Manacor el passat mes de novembre i el batle de Manacor, Miquel Oliver, va dedicar-li unes paraules de record abans de començar la sessió plenària. A continuació els 21 membres de la corporació municipal li varen dedicar un minut de silenci.

Ca ses monges
L’antic convent de les monges de la Caritat de Son Macià no es convertirà en un nou espai municipal. Almenys de moment. Així ho va fer saber el batle Miquel Oliver en el darrer ple que s’ha celebrat abans de les eleccions. “Li puc assegurar que de monges de la Caritat només tenen el nom perquè en demanen 800.000 euros i una compensació si és l’Ajuntament qui fa la compra”, va concretar Oliver, descartant l’operació. Va ser a partir d’una pregunta del regidor macianer del Partit Popular, Antoni Sureda, que demanava que el consistori es fes amb la propietat de ca ses monges per convertir l’immoble en el nou centre de dia per a persones majors de Son Macià. En els terrenys que estan a la venda, a més de l’antiga residència de les monges, també s’hi ubiquen diferents solars. “Tota la vida aquests terrenys han estat per usos socials i sanitaris, però el Pla General que heu aprovat no permet construir-hi infraestructures d’aquest tipus”, va retreure Sureda a l’equip de Govern. El batle, va recordar-li, que “va ser el PP durant l’aprovació inicial del Pla General que va canviar els usos dels solars la passada legislatura”.

Llegat xueta a Manacor
El ple de l’Ajuntament de Manacor també va reconèixer per unanimitat la discriminació a què ha estat sotmesa la comunitat xueta a Manacor i insta a fer feina perquè cap altre col·lectiu no torni a ser discriminat per qüestió de gènere, procedència, ètnia o pertinença a grup religiós. A més, el consistori insta l’Escola Municipal de Mallorquí a programar cursos monogràfics que permetin la divulgació de la història dels descendents dels jueus que varen ser obligats a convertir-se al cristianisme durant la Inquisició espanyola. L’Ajuntament. També encomana al Museu d’Història que impulsi la investigació sobre la història dels xuetes a Manacor; i el disseny d’itineraris urbans pels llocs més significatius del llegat xueta a Manacor amb l’objectiu de contribuir a la seva difusió.

Back To Top
Search