Skip to content

L’Ajuntament, el Consell i el Govern sumen esforços per inaugurar el primer Espai de Dones de Manacor, que tendrà vocació comarcal

El departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Manacor, el Consell de Mallorca i l’Institut Balear de la Dona, que depèn del Govern balear, estan decidits a posar en marxa el primer Espai de Dones del municipi de Manacor. Un centre que, segons explicà la regidora de Serveis Socials i Gent Gran, Maria Bel Bauçà, “s’ha de convertir en referència a Manacor i a tota la comarca perquè donarà servei als municipis de l’àrea d’influència de Manacor, segons pretenen des de l’Institut Balear de la Dona”.

Les tres institucions implicades en el projecte han duit a terme la segona reunió per posar en marxa el nou espai d’assessorament per a dones. Aquesta segona trobada ha servit per signar el conveni de col·laboració que convertirà en una realitat el nou Espai de Dones. Així, ja s’ha concretat que la seu inicial de l’Espai de Dones de Manacor sigui l’Espai Na Camel·la. Allà les víctimes de violència de gènere trobaran una assessoria jurídica i una assessoria psicològica, de les quals s’encarregaran les institucions supramunicipals. L’objectiu és que les víctimes no s’hagin de desplaçar a Palma per gaudir d’aquest servei, que serà gratuït.

“Des de l’Ajuntament de Manacor aportarem la infraestructura i l’espai”, explica la regidora Maria Bel Bauçà. A més, “una treballadora dels Serveis Socials municipals s’encarregarà de coordinar les tasques del nou Espai de Dones amb les institucions implicades”, afegeix Bauçà. La tècnica de Serveis Socials de Manacor realitzarà tasques d’orientació i prevenció, en coordinació amb el departament d’Igualtat del Consell de Mallorca i amb l’Institut Balear de la Dona, que depèn del Govern de les Illes Balears.

A la reunió per signar el conveni que permetrà crear l’Espai de Dones de Manacor assistiren la regidora de Serveis Socials i Gent Gran de l’Ajuntament de Manacor, Maria Bel Bauçà; la directora de l’Institut Balear de la Dona, Rosa Cursach; la directora insular d’Igualtat, Nina Parrón; la coordinadora del departament de Serveis Socials de Manacor, Alba Frechilla, i Laura Bosch, tècnica dels Serveis Socials municipals que s’encarregarà de coordinar l’Espai de Dones de Manacor.

Back To Top
Search