skip to Main Content

L’Ajuntament espera rebre les autoritzacions del Consell i del Govern per poder limitar l’accés a Cala Varques

El batle, Miquel Oliver, espera que l’estiu que ve l’aparcament de Cala Varques ja funcioni i plantejarà regular l’accés a totes les cales verges amb noves zones per deixar els cotxes a Cales i a s’Estany den Mas. Manacor espera el vistiplau del departament insular de Territori i de la Comissió Balear de Medi Ambient per poder habilitar l’aparcament de trenta-dos llocs que ha de servir per regular i limitar l’accés de persones a la ja mítica platja verge de Cala Varques. “Ha d’anar bé, és qüestió que acabi tot l’engranatge administratiu que suposa una autorització com aquesta, esperam que a tot estirar la trentena de llocs per aparcar a Cala Varques estiguin actius l’estiu que ve”, explica el batle, Miquel Oliver.

Quan l’Ajuntament de Manacor rebi l’autorització per habilitar aquests 32 llocs d’aparcament “no farà falta cap obra ni actuació especial, els 32 llocs d’aparcament s’ubicaran a una de les voreres del camí de Cala Varques i les barreres actuals es reubicaran”, afegeix Oliver. A més l’Ajuntament indicarà mitjançant panells informatius visibles des de la carretera “si hi ha llocs disponibles o si l’aparcament està complet”, afegeix Oliver. Precisament per evitar desplaçaments innecessaris als turistes i residents que volen accedir a les cales i indrets que s’han convertit en llocs de visita obligada, el Consell de Mallorca vol posar en marxa una aplicació mòbil que permeti consultar en temps real quina és l’ocupació dels aparcaments que donen accés a les cales. “Volem donar suport i acompanyar els ajuntaments que vulguin impulsar tot això. I en les carreteres que sí que gestionam directament sí que impulsam aquests sistemes d’informació”, explica el conseller insular de Mobilitat, Iván Sevillano.

Accés a totes les cales verges
El futur aparcament d’accés a Cala Varques “és una mesura que es contempla dins el Pla d’Intervenció en Àmbits Turístics (PIAT) que va aprovar el Consell de Mallorca”, detallael batle de Manacor. I aquest pla també contempla que es garanteixi l’accés a totes les cales i platges de Mallorca. Per això “la Conselleria de Medi Ambient s’hauria d’implicar en el control d’accéssos als vuit quilòmetres de platges verges de Manacor”, afegeix el batle. Així, “a més de l’aparcament de Cala Varques, també s’haurien d’habilitar llocs per deixar el cotxe perquè els que vulguin caminar des de Cales de Mallorca o de s’Estany den Mas fins a les cales verges de Manacor puguin fer-ho tenint en compte que el que visitaran no és una plaja urbana sinó un espai natural que fa falta cuidar i conservar”, explica el batle.

Restriccions com a Formentor
“S’ha parlat molt del tancament de Formentor als vehicles privats, però és una mesura que es podria estendre a altres indrets”, declara el responsable de les carreteres de Mallorca, el conseller insular Iván Sevillano. Tot i que no dóna cap pista sobre a quins llocs d’interès s’hauria d’aplicar, Sevillano assegura que “aquestes restriccions de pas s’han de plantejar pels espais que reben molta pressió de visitants, que són d’alt valor natural i paisatgístic que, com Cala Varques, s’han de protegir”. Des de l’Ajuntament, a més, demanen que el Govern limiti i reguli els fondejos d’embarcacions que durant l’estiu omplen l’accés a la cala per mar

Back To Top
Search