Skip to content

L’Ajuntament incorpora 7,4 milions d’euros de romanent

Manacor ha aprovat la proposta inicial de l’expedient de contractació del servei de neteja viària, recollida de residus i gestió de deixalleries, tal com s’havien compromès amb la plantilla treballadora

L’Ajuntament de Manacor ha incorporat 7.414.739,60 € per a millorar el municipi. D’aquests doblers, 6.814,739 € són una incorporació de romanents i un 600.000 € provenen d’una subvenció signada pel consell de Mallorca, Fogaiba i la institució municipal.

Així ho ha explicat la delegada d’Activitat Econòmica i Financera, Cristina Capó, durant la sessió plenària extraordinària que s’ha celebrat aquest dilluns Ha explicat que es destinaran 1.200.000 € per a voravies i aparcament a Cales de Mallorca, 151.950,70 € a reformar el local de la tercera edat de s’Illot, 1.836.849,55 € per a la sectorització de la franja central i 2.456.210,51 € per fer l’obra de l’escorxador municipal. Quantitats que venen donardes per crèdit extraordinari. També han aprovat la incorporació per suplement de crèdit, de manera que s’habilitarà la subvenció de la rehabilitació de façanes per 500.000 €, 201.400,66 € per reformar l’avinguda dels Pins de Porto Cristo, 222.282,08 € pel carrer Romaní de s’Illot, 113.420,04 € per via Europa de Cala Murada, 694.626,06 € per l’escoleta de s’Illot, 38.000 € seran per i patrimoni històric, estudis i treball tècnic.

Recollida de fems

Cal recordar que els treballadors de neteja i recollida de residus varen ajornar la vaga fa dues setmanes esperant que el ple iniciàs un nou contracte. I així ho han fet. Durant la sessió de dilluns, els i les regidores varen aprovar la proposta d’inici d’expedient de contractació del servei de neteja viària, recollida de residus i gestió de deixalleries del municipi de Manacor. Tal com ha apuntat el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, ho han fet “per donar compliment a un dels acords que vàrem adquirir amb els treballadors per tal que estigui adjudicat dins el setembre d’enguany”. Un nou contracte que es licitarà per dos anys més un de pròrroga i que un dels objectius és adequar-se a les taules salarials que contempla el nou conveni sectorial de les Illes Balears.

A més a més, el contracte pretén que el servei de recollida porta a porta creixi, millorar el control de contenidors, millorar la neteja amb aigua o millorar la recollida de poda domiciliària, entre altres.

També s’ha aprovat la proposta d’inici d’expedient de contractació dels serveis de neteja d’edificis municipals per tres anys més un de pròrroga per 769.573,61 € més IVA i un 15% per possibles modificacions.

També s’ha aprovat la proposta d’inici d’expedient de contractació dels serveis de neteja d’edificis municipals.

Pressupost general

Durant la sessió plenària extraordinària s’ha aprovat de manera definitiva el Pressupost General pel 2023. Capó ha explicat que només hi varen presentar al·legacions els delegats sindicals, les quals han estat desestimades.

Una aprovació definitiva que va rebre els vots en contra de tots els grups a l’oposició. La regidora d’El Pi, Cati Riera, ha explicat que ho han fet com a senyal de protesta a què “mai s’han acceptat” les seves al·legacions i “perquè trobàvem contradictòria l’actitud de l’equip de govern”.

Back To Top
Search