Skip to content

L’Ajuntament inicia una campanya per impulsar el servei de recollida de residus voluminosos

L’Ajuntament de Manacor rep unes cinc-centes queixes veïnals cada mes a causa dels mobles o els electrodomèstics que els ciutadans treuen al carrer tot esperant que algú els reculli. Des del consistori recorden que “deixar trastos al carrer sense avisar el servei de recollida de residus està prohibit i les ordenances fiscals preveuen multes pels infractors que poden anar dels 750 als 1.500 euros”, han explicat avui des del departament de Medi Ambient.

“És important fer ús d’aquest servei per evitar la imatge de residus abandonats devora contenidors o al carrer perquè molts veïnats es queixen per aquest fet i, a més, el servei de neteja cada dia perd temps i capacitat d’eficiència perquè ha de llevar els residus voluminosos dels carrers”, ha explicat el batle i delegat de Medi Ambient, Pedro Rosselló. En aquest sentit i després de detectar veïns reincidents, des de l’Ajuntament avisen que s’augmentarà la vigilància en aquest sentit.

Per recordar que existeix aquest servei a tots els residents del municipi de Manacor, l’Ajuntament ha posat en marxa una campanya informativa que poc a poc apareixerà en els diferents canals de comunicació que fa servir l’Ajuntament. Així, fent servir diferents imatges de mobles i electrodomèstics vells, es recorda que el servei de recollida de voluminosos és gratuït i que només fa falta telefonar al 902 444 971 per concertar la recollida de mobles, matalassos o electrodomèstics grans al carrer.

L’única cosa que han de tenir en compte els ciutadans és que els dies de recollida varien a cada nucli de població. A Manacor el servei es realitza cada dimecres i cada dissabte; a Porto Cristo i a s’Illot es fa cada dimarts i cada dijous i finalment el dia de recollida de voluminosos és el divendres a Son Macià, Cala Anguila, Cala Mendia, s’Estany den Mas, Cales de Mallorca i Cala Murada. Així mateix, tots els residents a Manacor poden optar per desfer-se ells mateixos dels seus residus voluminosos duent-los al Punt Verd o a la Deixalleria.

Back To Top
Search