Skip to content

Volem Manacor proposa un model de ciutat que no creixi més enllà de les rondes

El regidor de Volem Manacor, Carles Grimalt i l’integrant del cercle de Manacor de Podem i Conseller del Consell de Mallorca, Ivan Sevillano, han presentat vint al·legacions al Pla General sorgides del grup de treball que durant aquest estiu ha estat fent feina revisant tota la documentació del futur urbanístic del municipi.

Un dels punts més importants, segons expliquen des del grup municipal, és que “ens consta que el Consell de Mallorca està redactant l’esborrany del nou pla territorial, i és per això que demanam que existeixi una coordinació amb el departament de territori i ordenació per tal que aquest PG no tengui problemes de futur per adaptar-se al nou PT”.

Volem Manacor – Podem Manacor proposa un model de ciutat que es concentri dins el seu interior: “no créixer més enllà de les rondes”. És per això que entre d’altres demana l’eliminació de varis urbanitzables com ara el que permet la construcció de 223 habitatges a darrere la piscina municipal. També proposa que tota l’edificabilitat que es grafia als terrenys de Torre Florida, passi a la zona de Fartàritx amb una edificabilitat digna conservant el patrimoni dels molins.

Proposen que l’urbanitzable 6 destini tota la illeta de Majorica a una gran zona verda, pensant en el futur llunyà de la ciutat, “on es disposaria d’un gran parc que a més serviria per esponjar la zona i donar rellevància als edificis municipals que allà es troben”. Demanen tambe que no s’augmenti l’edificabilitat als terrenys de son Talent i que totes les zones verdes que es grafien darrere d’equipament passin a la part de davant, “ja que no té sentit tenir zones verdes que és juntin amb terrenys rústics”.

Per a Porto Cristo demanen la supressió de la zona comercial a devora els aparcaments de la zona del carreró, i l’ampliació d’aquest aparcament. A més, expliquen, “notam a faltar un pla específic per Cales de Mallorca, que pareix que ha estat abandonat tant per l’equip redactor del pla com pel seu responsable polític”.

Entre d’altres demanen també que s’incloeixi al Pla General un document que aporti la conclusió dels resultats de les analítiques de l’aigua, terrenys per un futur cementiri a Porto Cristo, un pla de millora del paisatge urbà, una norma d’homogeneïtzació de l’estètica de les façanes, dotar amb nom de dones els nous carrers o implementar mesures dissuasòries per tal d’evitar la degradació de foravila. Així mateix Volem Manacor se suma a les al·legacions presentades pel col·lectiu Dones de Llevant i l’Assemblea Antipatriarcal de Manacor.

Back To Top
Search