skip to Main Content

L’Ajuntament no cobrarà per pintar les línies grogues dels guals permanents

Al Ple Extraordinari d’ahir dimecres de l’Ajuntament de Manacor s’hi han aprovat de manera definitiva les ordenances fiscals del municipi per a 2017.

En un comunicat emès pel grup municipal MÉS-Esquerra s’explica quines són les esmenes que ha defensat la regidora Cristina Capó, de les quals només una ha estat acceptada. Es tracta de la demanda perquè no es cobri el fet de pintar o repintar línia groga per la instal·lació d’un gual, “ja que genera discriminació als ciutadans que tenen l’entrada del vehicle a la part contrària del carrer on aparquen els cotxes a la via pública respecte als altres”. Fins fa uns anys es cobrava cada any la línia groga, fet que suposava que alguns usuaris pagassin el doble que altres. Arran d’una proposta nostra això es llevar, però actualment encara es cobra quan es torna a pintar. L’equip de govern s’hi ha manifestat a favor per la qual cosa queda aprovada.

En canvi, les altres dues propostes, tot i rebre bones paraules per part de l’equip de govern, no varen ser acceptades. La segona demanava que “els ciutadans que instal·lin sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol, és a dir, plaques solars, gaudeixin d’un 50% de bonificació en l’IBI”. Mentre que la tercera sol·licitava una bonificació d0un 75 per cent en l’Impost sobre els Vehicles de Tracció Mecànica en el cas dels cotxes elèctrics o híbrids.

Cristina Capó, encarregada de defensar els tres punts, afirma que “presentàvem tres al·legacions en dos sentits, en un cas suprimir una discriminació (línies grogues) i en segon lloc per promoure les energies alternatives i el suport al medi ambient. No ens ho han aprovat tot però seguirem fent feina des de l’oposició per un Manacor més just i més verd.”

 

 

 

 

 

Per a més informació contactau amb Cristina Capó al 661943648

Back To Top
Search