skip to Main Content

L’Ajuntament proposa a les famílies, als infants, a les escoles i a tothom que aquest Nadal es regali igualtat

Manacor posa en marxa la campanya “Tenen gènere les juguetes? Dona-li dues voltes!”

L’Ajuntament de Manacor impulsa la campanya Tenen gènere les juguetes? Dona-li dues voltes! amb l’objectiu de “fer reflexionar els infants, les famílies i tota la societat sobre la importància d’abandonar el sexisme i els estereotips de gènere a l’hora de comprar i regalar les juguetes aquest Nadal”, segons la batlessa de Manacor, Catalina Riera. Aquesta “és una de les accions que s’emmarca en el marc del Pla d’Igualtat i des dels departaments d’Igualtat i d’Educació volem que tota la societat reflexioni sobre els rols de gènere i el sexisme que transmetem en fer determinats regals”, en paraules de la regidora de Polítiques Socials, Maria Isabel Bauzà en la presentació de la campanya.
I és que “joc i les juguetes ajuden a formar la identitat personal, promouen les capacitats i habilitats que serviran a la vida adulta; per això triar bé o ajudar a triar és important si volem que els infants es desenvolupin en igualtat d’oportunitats”, segons Marga Gelabert, la tècnica d’Igualtat de l’Ajuntament. Per fer que aquesta campanya arribi tant als infants com als adults “hem preparat una proposta didàctica que faran tots els escolars d’educació infantil i primària del municipi, pòsters que conviden a reflexionar i també hem inclòs en el programa de les festes de Nadal una pàgina amb recomanacions i reflexions per tal que les famílies trobin eines per regalar igualtat”, ha afegit la batlessa de Manacor.
Així, per exemple aquesta campanya anima tothom que faci regals a triar les juguetes sense pensar si són per a un nin o per a una nina. Perquè “decidir que hi ha jocs per a nines i jocs per a nins és sexisme; les juguetes no tenen gènere i els colors tampoc”, explica la campanya. En aquest sentit també s’anima a les famílies a mirar i comentar els anuncis de juguetes “perquè hem d’educar el sentit crític”

Back To Top
Search