Skip to content

L’Ajuntament rectifica les obres de s’Illot

Davant les queixes dels veïnats, el govern municipal fa tímidament les primeres passes per canviar el polèmic projecte d’il·luminació que afecta la zona de S’Illot i Cala Morlanda. Fonts de l’Ajuntament afirmen que “s’estan estudiant canvis en el projecte” però que s’anunciaran a partir de l’onze de gener. Segons afirma Joan Gaià, regidor de Participació, és “condició sine qua non” que se sembrin arbres.

En deu dies l’Ajuntament de Manacor ha canviat de parer amb el projecte de l’enllumenat públic de s’Illot i Cala Morlanda. Segons va comunicar el consistori en una nota de premsa del 18 de desembre, el projecte estava valorat en 350.228,69 euros i afectava part dels carrers Lluç, Pagell, Llop, Gira-sol, Alfabeguera, Lliri, Gessamí i Vauma, en el rectangle format entre els carrers Gira-sol, Llissa, Vauma i Llop. El mateix dia, diversos veïnats de la zona es queixaven de l’actuació de l’Ajuntament que va acabar amb la tala d’una cinquantena d’arbres i, a més, de la manca d’informació en tot el procés del projecte que, per altra banda, també coneixia l’Associació de Veïnats de s’Illot. Sigui com sigui, en l’intent de “donar solució als problemes històrics que arrossega el nucli de S’Illot”, el consistori va crear-ne d’altres, un error que ara mateix s’intenta solucionar.

En aquest sentit, l’Ajuntament està iniciant un canvi de rumb amb el projecte de l’enllumenat. Així com ens han pogut informar fonts del govern municipal, “s’estan estudiant canvis en el projecte” però no en sabrem més notícies fins a l’onze de gener. Malauradament, no hem pogut tenir declaracions del responsable de la zona costanera del PSOE, Sebastià Nadal, que ha ajornat la conversa per l’any que ve per falta, suposam nosaltres, d’una estratègia clara en aquests moments.

Per altra banda, així com explica el regidor de Participació de Més-esquerra, Joan Gaià, les obres de millora van ser un error, conscient que “als veïnats se’ls hauria d’haver informat de com era el projecte”. Alhora, el regidor apunta que en política “tenim dret a equivocar-nos” i, també, “tenim l’obligació de reconèixer que ens hem equivocat”. Amb tot, Gaià assegura que la modificació que s’està plantejant inclourà la plantació d’arbres “és condició sine qua non que se’n sembrin”, conclou.

Ara per ara, Rafel Calvente, president de l’ Associació de Veïnats de S’Illot, afirma que no se’ls ha informat de cap canvi, però alhora assegura que tenen plena confiança en la feina de Sebastià Nadal. Pel que fa al projecte inicial, comenta que “l’únic que he de dir és que l’associació no va decidir res i que el projecte ja estava tancat quan ens vam reunir amb Sebastià durant l’estiu”.

D’altra banda, un dels veïnats afectats, David Reixach manifesta la seva alegria per la iniciativa, però puntualitza que “haurien de parlar amb els veïnats per aclarir-ho” i que “està per veure quants d’arbres posaran, quin tipus i la ubicació d’aquests perquè donin ombra com toca a ses terrasses”. Així i tot, caldrà esperar al final de les festes de Nadal per veure com es resol aquest petit conflicte, si aquesta vegada es tindrà en compte el parer de la gent i, a més, si l’Ajuntament farà un canvi en l’estratègia comunicativa així com reclamen els veïnats de la zona.

Back To Top
Search