Skip to content

L’Ajuntament reobre el trànsit de la plaça del Cos, després de les crides de l’oposició

Com a resultat de negociacions entre PP i MÉS, els populars s’han abstingut de votar per a l’aprovació del Reglament de gerència d’Urbanisme.

L’Ajuntament de Manacor ha anunciat una reordenació de la mobilitat a la plaça del Cos durant aquest mes de gener, tot revertint les mesures preses a finals de l’any passat per convertir aquest espai en una zona pacificada prioritària per als vianants. Aquest canvi ve després de les repetides peticions dels partits de l’oposició, com el PP, PSIB-PSOE i VOX, que demanaven la reobertura al trànsit motoritzat d’aquesta àrea.
La decisió de consolidar la plaça des Cos com a espai per a les persones va ser presa el passat novembre, amb l’objectiu d’afavorir la convivència dels vianants i crear un entorn més agradable. No obstant això, les crides de l’oposició han portat a l’Ajuntament a revertir aquesta situació, contravenint les polítiques de mobilitat que busquen una ciutat més amigable i adaptada als reptes del canvi climàtic.
A partir de finals de gener, el trànsit podrà tornar a accedir a la plaça del Cós des de la continuació del carrer de l’Amargura i la plaça del Rector Rubí, seguint les demandes dels partits de l’oposició. Tot i això, els sentits de circulació del carrer Rector Caldentey i Arquitecte Bennàssar, que donen accés a la zona de magatzematge comercial, es mantindran inalterats.
L’Ajuntament, tot i cedir a les pressions polítiques, assegura que vetllarà per les possibles repercussions d’aquesta mesura. Aquest canvi també afectarà la reubicació prevista del mercat dels dilluns a la plaça del Cos i el carrer d’Antoni Galmés Folklorista, la qual cosa és lamentada per l’equip de govern municipal. La decisió, que s’implementarà abans d’acabar el mes, genera incertesa sobre la viabilitat d’aquesta àrea com a espai pacificat en el futur.
D’altra banda, en el ple de dia 15 s’aprovà d’una gerència d’Urbanisme separada, destinada a accelerar les llicències d’obra i altres tràmits, fruit dels acords puntuals entre l’equip de govern i el PP. Així, es desbloqueja la iniciativa presentada per l’equip de govern de Més-Esquerra i AIPC, que havia estat rebutjada dues vegades per l’oposició formada pel PP, PSOE i Vox.
El moviment ha estat possible gràcies a l’abstenció del Partit Popular. Maria Antònia Sansó, portaveu del partit, destaca que l’abstenció és un vot coherent per ajudar a la reestructuració del departament, malgrat que no estan totalment satisfets amb la proposta actual. L’aprovació definitiva pot dependre de la dotació de personal adequada per a Urbanisme i de la capacitat de gestió del batle Oliver. El PP, finalment, destaca la seva satisfacció per aquesta decisió i proposa més millores a la mobilitat local. Tot i això, estan alerta davant de possibles complicacions, segons indiquen les declaracions de l’equip de govern divendres passat.en roda de premsa.

Back To Top
Search