skip to Main Content

L’alberg per a persones sense sostre es convertirà en un centre de dia obert les 24 hores

La Fundació Trobada, que fa un quart de segle va néixer amb l’objectiu d’acollir i reinsertar a la societat les persones sense sostre a Manacor i a tota la comarca, va celebrar els seus primers vint-i-cinc anys d’existència amb una festa musical que se celebrà dissabte horabaixa a l’església del Convent. Durant l’acte, la gerent de la fundació, Noelia Hernández, va anunciar que l’alberg que fins ara funcionava acollia transeünts en horari nocturn “es convertirà en un centre de dia que funcionarà durant les vint-i-quatre hores del dia i els 365 dies de l’any”.
José L. García, un del fundadors de l’entitat, explicà que “fa vint-i-cinc anys la nostra família decidí impulsar aquesta fundació, començàrem amb més il·lusió que mitjans i hem rebut crítiques, alabances i poc a poc hem rebut el suport de les administracions”. Unes paraules que escoltaren emocionats Margalida Prohens i també Pilar, Nofre i Maria José Garcia Prohens, els membres de la família impulsora de la Fundació Trobada. A l’acte, a més d’un nombrós públic, també hi assistiren la primera tinent de batle de l’Ajuntament de Manacor, Catalina Riera; la regidora de Serveis Socials, Maria Isabel Bauzà; el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat; la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago; la consellera insular de Benestar i Drets Socials, Margalida Puigserver; entre altres regidors del consistori manacorí i representants públics.

Prop de cent usuaris
Durant l’acte la gerent de la Fundació, Noelia Hernández, va exposar que durant el 2016 “hem acolit un total de 91 usuaris, la meitat del quals eren de nacionalitat espanyola i el 25% eren de Mallorca”. “Tot això fa que cada mes es registrin unes 600 pernoctacions a l’alberg, que compta amb vint-i-cinc places per a homes i dones”, afegí la gerent.
“El nostre objectiu és que tots els que toquen a la porta de l’alberg puguin reintroduir-se a la societat, per això treballam aspectes psicològics, emocionals i feim un pla de feina específic amb cadascún dels usuaris”, explicaren des de la Fundació Trobada. Des de l’entitat agrairen “a tots els professionals, els voluntaris, els usuaris, les entitats, les institucions i tots els que d’una manera o una altra han volgut fer créixer aquest projecte”. En aquest sentit la regidora de Serveis Socials, Maria Isabel Bauzà, destacà que “la Fundació Torbada i l’alberg són molt més que llits, menjar o dutxes, per a moltes persones representau una porta oberta a una vida plena i demostrau que la solidaritat manacorina no coneix cap límit”.
L’acte es va cloure amb un concert d’orgue que serví per estrenar diverses obres dels compositors José L. García, Xavier Gelabert i Guillem Riera, unes peces que interpretaren els organistes Nofre Morey i Bàrbara Duran.

Back To Top
Search