Skip to content

Margalida Fullana Sagrera rebrà el Reconeixement de Mèrits 2017, que concedeix l’Escola Municipal de Mallorquí

 Margalida Botilla, sa madona Margalida de Fartàritx, sa madona de sa Cotxeria… Aquests malnoms responen a Margalida Fullana Sagrera, manacorina que rebrà el Reconeixement de Mèrits de l’Escola de Mallorquí 2017.

Enguany el Ple de l’Escola de Mallorquí, a proposta del claustre de professors, vol retre homenatge a aquesta figura clau en la conservació del ball mallorquí i la cançó popular a Manacor. De ben petita ja cantava les tonades de les feines del camp… Fou una de les cofundadores de l’Agrupació Així Balla Manacor. Sap totes les tonades i cançons populars de la contrada. Els darrers anys, na Margalida s’ha dedicat més a cantar tonades de les feines de fora vila i cançons de ximbomba. Ha cantat al Museu d’Història de Manacor, a la Institució Antoni M. Alcover, al Teatre Principal de Palma i a l’Escola Municipal de Mallorquí de Manacor.

Na Margalida ha mantingut i ensenyat els balls de la pagesia del llevant mallorquí (cotes i mateixes), fins i tot en èpoques en què es valoraven altres tipus de balls. I tot això l’ha feta esdevenir un referent arreu i sobretot per als professors de ball de l’Escola de Mallorquí. L’acte de lliurament d’aquesta distinció es farà en el transcurs de l’acte institucional del Reconeixement de Mèrits 2017 al Teatre de Manacor divendres 9 de juny a les 20 h.

Back To Top
Search