skip to Main Content

L’Associació de Dones per la Igualtat i la Integració prengué part a la manifestació solidària de Palma

L’endemà mateix dels atemptats a Barcelona i Cambrils, la junta de seguretat de Manacor es va reunir. La mesura més visible que acordaren els representants municipals i de les forces i cossos de seguretat de l’Estat va ser la instal·lació de jardineres sobretot en dos punts estratègics. A sa Bassa, centre neuràlgic de la vila, s’instal·len jardineres, “perquè és un punt on, a banda d’haver-hi molta de gent, la majoria estan asseguts i la seva capacitat de reacció és més lenta en aquest cas. A més, els cotxes poden venir de forma bastant recta des del carrer de Joan Lliteres”. Qui parla és Antoni Sureda, inspector en cap de la Policia Local de Manacor, que també explica que aquesta mateixa mesura s’ha pres per a Na Camel·la. A banda d’aquestes mesures més visibles, es duran a terme controls aleatoris de documentació, tot i que, segons el mateix inspector, “no seran grans controls”, entre d’altres coses perquè “no hi ha indicis de radicalització entre la comunitat musulmana, encara que ja s’ha vist que això pot passar amb un ‘llop solitari’, sense que necessàriament hi hagi una gran organització darrere”. Els diferents cossos de seguretat, a més, intensificaran la compartició d’informació. De fet, ja el ministre Zoido va demanar al president de la Federació Espanyola de Municipis, Abel Caballero, una incorporació més immediata dels municipis i les policies locals a la investigació.

Tanmateix, l’inspector Sureda acaba reclamant que “la vida ha de continuar” i aclareix que les mesures preses “no tenen per què ser permanents, si baixa el nivell d’alerta 4 en què ara ens trobam. Seguirem ordres de Madrid, en aquest sentit”.

Les dones musulmanes, solidàries
L’Associació de Dones per la Igualtat i la Integració de Manacor varen participar dia 25 d’agost a la manifestació convocada per la comunitat musulmana de Palma. Des de l’associació manifesten que davant els fets ocorreguts “estam trencats de dolor” i afegeixen que “en moments com aquests necessitam estar tots units”. Des de la comunitat musulmana condemnen els fets ocorreguts a Barcelona perquè “representen tot el contrari del que ensenya l’Islam. Rebutjam rotundament que actes com aquests es facin en nom de l’Islam o dels musulmans”.≠

Back To Top
Search