Skip to content

L’Ateneu Lo Tort obre finalment les portes

Gairebé dos mesos després de presentar el projecte a les xarxes, l’Ateneu Lo Tort inaugurarà l’espai el proper dissabte 12 de març. La jornada de presentació començarà a les 16 h hi haurà contacontes infantil, concert a càrrec del cantant de la Vereda, una presentació formal del projecte i sopar. L’acte clourà a mitjanit. I és que l’obertura de portes arriba després de dos mesos de posta a punt de l’espai i de finançament de projecte a través del dinar popular de Sant Antoni i de la primera edició de la Forca Festa.

L’ateneu, tal com expliquen els dos col·lectius anticapitalistes que l’han impulsat, Endavant OSAN i Arrels, “pretén ser un lloc de trobada per compartir inquietuds i aprofundir en elles; per combatre la desmobilització social i l’anestèsia col·lectiva”. L’espai serà gestionat per l’assemblea de l’ateneu i ha d’esdevenir un element més de contrapoder popular. D’aquesta manera, “totes les activitats que es dirigeixin en aquest sentit seran benvingudes, des d’actes de qualsevol tipus, reunions, tallers, formacions, xerrades, visualitzacions de pel·lícules i un llarg etcètera. Serà un espai d’autoorganització, per remoure consciències i per aportar una esquerda més al sistema”, afirmen els impulsors.

De fet, ara que començarà a caminar realment el projecte, els dos col·lectius conviden a participar activament en l’assemblea de l’ateneu o a fer-se soci. En aquest sentit, animen a la incorporació de nous col·lectius que, “assumint el projecte com a propi –tant a nivell ideològic com de gestió–, vulguin ser un actor més en la seva vida quotidiana i puguin fer ús de l’espai. De la mateixa manera, l’espai està obert a la incorporació de persones que, a títol individual, sense pertànyer a cap dels col·lectius de l’ateneu, vulguin participar de la seva gestió”.

Back To Top
Search