Skip to content

L’Ecoparc de Manacor obrirà cada dia

L’Ajuntament ha posat en marxa un nou sistema de recollida d’amiant al punt verd per tal de protegir els treballadors i la ciutadania. A partir d’ara s’haurà de portar amb una bossa tancada hermèticament que facilitaran a les oficines.

L’Ecoparc de Manacor obrirà els diumenges a partir de l’agost, de manera que el punt verd estarà a disposició de la ciutadania els set dies de la setmana. Així, de dilluns a divendres es podran dipositar els residus des de les 9.00 h a les 13.00 h i des de les 15.30 h a les 19.00 h; i els caps de setmana des de les 9.00 h a les 14.00 h.

El delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, explica que l’ampliació de l’horari té l’objectiu de “donar millor servei” i “posar solució al fet que els dilluns ens trobam que hi ha gent que ha deixat coses als contenidors”. És més, apunta que aquesta mesura respon a una “reivindicació” dels habitants.

Tenir més temps obert, però, no suposa cap despesa afegida. “Ho hem fet simplement reajustant els torns dels treballadors”, assegura.

Recollida d’amiant

A l’Ecoparc del municipi també s’ha establert un nou sistema de recollida d’amiant. A partir d’ara, només es farà amb unes bosses tancades hermèticament que fan 80 x 120 cm i tenen una capacitat de 200 litres. Els manacorins i manacorines interessats a fer ús d’aquest servei les hauran d’anar a cercar a les oficines de l’Ajuntament i en correspon una per persona cada mes.

Així mateix, convé apuntar que quan els ciutadans vaign a cercar la bossa s’haurà d’identificar. Igual que per accedir a l’Ecoparc.
Una mesura que vetlla, diu Llodrà, per la seguretat dels treballadors del punt verd i per les persones que hi duen els productes a llançar. I és que, afirma, “l’amiant és perillós quan està en suspensió”. És a dir, quan l’objecte -una uralita, per exemple-, s’ha romput.

Una iniciativa que creuen que farà efecte crida a altres municipis. “Amb aquesta solució que proposam, hi ha altres ajuntaments que ens han vengut a visitar”, comenta el delegat de Medi Ambient.

Ara bé, també és Llodrà que remarca que el fet que hagin implementat aquesta norma no “és una convidada perquè la gent dugui amiant al punt verd”.

Cost de gestió elevat

El darrer any, a Manacor es varen gestionar 66 tones d’amiant. Això vol dir que se’n varen recollir uns 2.500 quilos cada mes. Si es té en compte que el tractament de cada tona costa 500 euros, es calcula que durant el 2021 es varen invertir 33.000 euros a gestionar-lo.

Back To Top
Search