Skip to content

“Les carrosses són un punt a millorar de les Fires i Festes”

Artur Aguiló (Manacor , 1995) és, des de fa pocs dies, el nou delegat de Festes, Gent Gran i Esports. Ens concedeix la seva primera entrevista.

Com neix el teu interès per la política?
Era ben jovenet i ja m’interessava la política. A ca nostra hi havia discussions de política i jo m’hi ficava. Em demanaven d’on treia la informació. Ja a l’institut agafava els diaris per llegir els temes de política. Som una persona molt vinculada dins comissions de festes. El tio Pep era president de l’associació de veïns de Sa Torre. Sempre he dit que vaig néixer damunt un escenari col·laborant amb unes festes, a la Comissió dels Reis, a les Carrosses, a les Festes de s’Illot…

I per què el PSOE?
No m’havia afiliat mai a un partit polític perquè em trobava molt jove. Bé, encara ara ho som. Un dia vaig trobar na Núria pel carreró, al Port. Jo som fan de na Núria, políticament i com a persona. Em va demanar el número de telèfon, passa mig any i em diu que vol que ens vegem. Em va dir que el partit creixia i que li feia molta il·lusió que jo formàs part de la família socialista, que ara, com li passa a ella, és també la meva segona família.

Dus Festes, Gent Gran i Esports. Has tengut possibilitat de fer traspàs amb els delegats anteriors?
Sí, ens han donat la possibilitat de veure’ns, però encara no hem tengut temps de posar-nos-hi. Però ens asseurem, això segur.

Que planteges per a esports? Fan falta nous espais? O només una racionalització del seu ús?
Ara tenim uns problemes per resoldre damunt la taula, que són els més urgents. Manacor és un referent en el món de l’esport, i és ver que anam un poc escassos en infraestructures esportives i que farem feina per millorar les que tenim o per tenir més espai. No podem deixar perdre aquesta oportunitat.

Què proposes per a la gent gran?
Donar-los la possibilitat de poder sortir al carrer, de poder fer activitats, de poder-se reunir amb un amic o una amiga i que es puguin contar les seves preocupacions i les seves novetats. La gent gran és molt participativa a Manacor i n’hem de treure el suc.

L’IMAS i el Consell de Mallorca tenen àmplies competències en Tercera Edat. Com us coordinau?
Hem d’estar sempre en contacte, amb la gent de les Aules, amb la Universitat Oberta per a Majors… És un orgull que a la Universtitat siguem dels municipis amb més participació.

Preveus unes festes més participatives?
M’agradaria molt fer enquestes entre la ciutadania per triar els grups de música que duguem a les festes.

Hi ha moltes festes que no són estrictament de l’Ajuntament…
Sí, però nosaltres com a Ajuntament tenim la responsabilitat civil. No autoritzam la festa, sinó que l’assumim i l’organitzam. La llei ens ha condicionat molt en aquest sentit.

Les Fires i Festes són molt institucionals. Hi preveus canvis?
Hi ha coses que funcionen molt bé i d’altres que canviaria. Les carrosses són un punt a millorar, i no vull dir que en tengui la culpa l’Ajuntament.

Com a delegat de Festes tens la missió d’aconseguir que una dona pugui ser dimoni. Com ho faràs?
Una dona ha de poder ballar. Quan vaig veure la primera dona indi, o la primera cossier, se’m posaren els pèls de punta. Clar que hi ha d’haver una dona dimoni. Entre la delegada d’Igualtat Carme Gomila i jo cercarem de quina manera podem fer pressió per aconseguir-ho. També vull dir que amb Carme volem impulsar la igualtat dins les festes, amb punts liles a les revetles, i també formentar l’esport femení.

Back To Top
Search