skip to Main Content

Les dones, en reserva

El curs, amb part teòrica i pràctica, es farà el dia 14 de desembre a l’Escola de Mallorquí i té 24 places disponibles, 6 per cada figura. Les inscripcions es poden fer a través de la web del Patronat els dies 23 i 24 de novembre i es prioritzaran les persones col·laboradores i els participants en la festa. Patronat i Colla insisteixen en el fet que formar part d’aquest planter “no vol dir que aquestes persones hagin de ballar”.

El batle, Miquel Oliver, el president del Patronat de Sant Antoni, Toni Gomila, i el baciner, Mateu Juan, han presentat aquesta setmana un curs destinat a formar “un planter de persones disposades a conèixer i aprendre el què és la colla de dimonis de Manacor”.
Tal com ha explicat Gomila, el curs servirà per “tenir persones disposades a sortir en cas que una de les persones que ara ballen no pogués sortir” mentre ha afegit que “de cap manera volem substituir les persones que ara ballen perquè tenim clar que les persones varen ballar quan la festa anava magre però tampoc volem haver de cercar una persona a correcuita, com va passar l’any passat”. En aquest mateix sentit, s’ha pronunciat Mateu Juan, que ha afirmat que formar part del planter “no vol dir que enguany ni l’any que ve hagin de ballar” mentre afegeix que “tampoc es pot obrir a cent persones perquè les hem de tenir una mica localitzades”.
El curs es farà el 14 de desembre i constarà de dues parts, una teòrica i una pràctica, on s’aprendrà a ballar. La primera part, que es farà al llarg del matí, s’avaluarà a través d’un qüestionari i la segona serà avaluada pel baciner, Mateu Juan i “alguna persona que entengui de ball i gent que estigui dins d’aquest món”.
Tal com varen explicar a la roda de premsa, el curset constarà de 24 places, 6 per cada figura, i va destinat a persones empadronades a Manacor i majors de 25 anys. A més, es tendrà en compte si aquestes persones són col·laboradores d’alguna de les comissions del Patronat i si han participat a la festa en esdeveniments com les Beneïdes, concursos o fent foguerons. Així mateix es tendrà en compte l’ordre d’inscripció. El termini per inscriure’s serà els dies 23 i 24 de novembre a través de la pàgina web del Patronat de Sant Antoni.
D’altra banda, en les bases del curset s’explica que, per les figures de dimoni gros i dimoni petit es tendran en compte “l’altura, la condició física, el ritme i les nocions de ball”, sense més especificacions. Així mateix, Gomila explica que el reglament per triar qui fa les figures serà el mateix de sempre.
El batle, Miquel Oliver ha explicat que la idea és demostrar que l’Ajuntament dóna suport i “hi és darrere” i ha remarcat que la plantilla de suplents reserva 3 places per homes i 3 per dones: “No volem entorpir ni forçar però sí encaminar la participació de la dona a la festa i aquesta és una primera passa”. En aquest sentit, Toni Gomila insisteix en què “tot té el seu tempo i no podem i tot arribarà però no pot ser una cosa d’avui per demà”.

Back To Top
Search