skip to Main Content

Les festes de Son Macià posen el punt final i les de s’Illot duraran fins diumenge dia 28 d’agost

Segueix l’esclafit de festes d’estiu i aquestes setmanes Son Macià i s’Illot se n’han duit el protagonisme. Els clàssics de la festa macianera, com la Festa pagesa, la nit de jazz i tapes i també algunes novetats del programa d’enguany, com la fira del vi i la cervesa han deixat algunes de les estampes més característiques de les festes i neofestes de l’estiu manacorí. En aquesta ocasió, la festa pagesa s’ha fet en el camp de rostoll situat just davant el centre cívic. I com cada any les proves més clàssiques, com el concurs de menjar síndria o el llançament d’ous en parelles, s’han combinat amb reptes innovadors, com el concurs d’estirar corda contra un tractor.
Però les feses de Son Macià encara han tengut més ingredients en aquesta edició postpandèmica de les festes. Dissabte dia 13 a les 17 h se celebrà la baixada de carretons i la revetlla de les festes, que va comptar amb les actuacions d’Ácaros del son, Toninaina i el DJ Marc Jara. Diumenge dia 14 va ser el torn de la XXXVI Fira de Son Macià. Els gegants i els xeremiers locals obriren el recorregut de la fira. I l’endemà, dilluns dia 15, es va celebrar el campionat mundial d’estràngol, l’homenatge a les persones majors de 70 anys i es va representar l’obra de teatre Un bloc de Líos, que han escrit i muntat els integrants del grup macianer de teatre, els Argelagues.

Festes de s’Illot
A s’Illot les festes duraran fins al 28 d’agost. Tot i que els focs d’artifici i el correfoc ompliran de llum la nit de diumenge dia 21, les festes es tancaran amb una novetat. Es tracta de l’espectacle Encara no sabeu qui som?, una representació teatral que repassarà els orígens del nucli costaner de s’Illot. Divendres dia 19 serà el torn de la sombrillada nocturna i l’endemà, dissabte dia 20 tendran lloc la fira i de la revetlla a la plaça del Llop i els carrers propers.
Fins ara hi ha hagut temps de celebrar les festes amb música i activitats per a totes les edats. Diumenge dia 14 la banda de música de Manacor i el grup Monkey Doo varen posar la banda sonora al tast de cervesa que durant l’horabaixa va omplir de gent i de música el mollet. Dimarts dia 16 a les 21.15 h es va celebrar un dels actes més tradicionals i indispensables de les festes s’Illoteres: la processó de les llanternes per la platja. Dimecres dia 17, a més, es va celebrar la gambada s’Illotera.

 

Back To Top
Search