skip to Main Content

Les platges a punt per donar el sus a l’estiu

L’Ajuntament d’Alcúdia deixa 200 gandules i 100 para-sols a la SAM per poder utilitzar mentre arriba el material licitat per l’empresa manacorina.

Es Domingos Grans és la primera platja que s’ha equipat amb para-sols i gandules. La segona serà s’Illot. I la SAM sumarà esforços fins que totes estiguin ben muntades. Això sí, després d’haver-les adequat i netejat com era adient. La presidenta de l’empresa municipal, Cristina Capó, confia que entre aquesta setmana i la següent quedin les nou platges de Manacor a punt per donar el sus a la temporada sense cap mancança.

Explica, també, que han “anat més lent” perquè només tenien “el personal de la SAM dels altres departaments”. Els nous operaris, que sumen 17 persones, s’incorporaran a partir de la setmana vinent.

Amb tot, Capó recorda que aquest estiu encara serà atípic. I, inevitablement, quedarà plasmat sobre l’arena. “No hi haurà tants para-sols i gandules” perquè “han d’estar més espaiades i, més o manco, n’hi haurà la meitat”. Tot i això, es distribuiran un total de 200 gandules i 105 para-sols arreu de les platges municipals, tots ells deixats per l’Ajuntament d’Alcúdia. Així mateix, s’han fixat uns preus màxims de lloguer: 1 € al dia per a les caixes de seguretat, 4 € per als para-sols i 4,20 € per a les gandules.

Un nou model

No només serà un nou model de gestió, sinó que també de neteja. Es decanten per la neteja manual i no només la realitzaran durant l’estiu. Si no que també durant l’hivern.

Així mateix, Capó remarca que durant l’estiu la posidònia es decantarà cap al final de la platja, però quan acabi la temporada es tornarà a col·locar a la vorera, ja que “ajuda a que l’arena no se’n vagi quan hi ha onades i vent”.

Una ajuda imprescindible

Alcúdia és l’altra localitat que gestiona les platges a través de l’empresa municipal, EMSA. I, en aquest cas, és un molt bon exemple a seguir per la SAM. La seva presidenta agraeix tant l’assessorament com l’ajuda material que els hi han prestat. Per tant, podríem dir que gràcies a ells, les platges de Manacor estaran a punt per començar l’estiu. Com bé s’ha explicat dues columnes més enllà, han prestat para-sols i gandules a Manacor. Així, no s’haurà d’esperar a mitjan juny per posar les platges a punt, moment en el qual arribarà el material licitat. Capó comenta que “arribarà escalonadament” i podran anar substituint el material alcudienc. També, però, arribaran caixes de seguretat, rentapeus, passarel·les i banys públics.

Una certa normalitat

S’hi destinen uns 400.000 € i, Capó afirma, que enguany el que és important no són els beneficis. “Volíem que tot el sector turístic i els altres serveis complementaris veiessin el nostre suport”, ara el que importa “és donar el servei i que es vegi una certa normalitat”.

Back To Top
Search