Skip to content

L’Escola de Mallorquí inicia el curs amb vint cursos per aprendre i gaudir amb la llengua i la cultura popular

La llengua, la història, el ball de pagès i la música popular protagonitzen l’oferta acadèmica

Com cada any, i ja en fa 45, l’Escola Municipal de Mallorquí fa feina per la difusió de la llengua catalana i de la història i la cultura popular. L’Escola ofereix cursos quadrimestrals de llengua catalana dels distints nivells i en modalitat presencial i semipresencial, per adequar-se millor a la disponibilitat de l’alumnat. A més, dins la secció de ball, als ja tradicionals cursos de ball de bot i de mateixes s’hi afegeix el ball de bot familiar “una activitat pensada per aprendre a ballar en família i per gaudir tots junts”, va comentar la directora de l’Escola de Mallorquí, Margalida Rosselló dimecres passat a la roda premsa de presentació dels cursos.

També cal destacar els cursos d’història de Mallorca, que permeten a l’alumnat fer un recorregut per la nostra història des dels seus inicis fins a l’actualitat i conèixer el patrimoni de primera mà mitjançant visites guiades.

La batlessa, Catalina Riera, volgué destacar el monogràfic en homenatge a n’Aina M. Sansó: “una de les recuperadores del ball dels Cossiers “que ens va deixar i que ha donat tot el seu arxiu ple d’amor a la cultura popular a l’Escola de Mallorquí”. El curs monogràfic du per títol «Vint segles de música a Manacor», i el coordinen conjuntament l’Escola i el CEP de Manacor. Aquest curs monogràfic es durà a terme de dia 19 d’octubre a dia 23 de novembre i compta amb vint places per als interessats a obtenir crèdits de formació permanent del professorat.

“Fa 45 anys que l’Escola Municipal de Mallorquí treballa activament en la difusió de la nostra llengua i la nostra cultura i de cada any constatam un major interès i una major participació. A més, l’Escola cada any diversifica la seva oferta formativa per poder respondre als interessos i a les inquietuds de l’alumnat. En aquest sentit, tenim propostes noves com el curs de sons de pagès i el monogràfic sobre la història de la música a Manacor ”, en paraules de la batlessa.

Per a més informació sobre els cursos podeu acudir a la web de l’escola www.escolademallorqui.cat i presencialment a l’escola, que es troba al molí den Beió, situat al passeig ferrocarril, 79. L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres de les 10 a les 14 h i els dimecres de les 17 a les 20 h.

22

Back To Top
Search