Skip to content

L’estat del CEIP Ses Comes i la saturació de le escoles de Porto Cristo, un problema municipal

Les escoles de Porto Cristo es troben saturades. A l’Escola de Ses Comes ja tenim dos cursos que fan les classes o barracons (aules prefabricades) i se’n projecta un més pel curs que ve, i a Mitjà de Mar ens trobam amb ràtios de 28 i 29 alumnes a algunes aules. Ja fa més de vint anys que es parla d’una escola nova a Porto Cristo, i en tot aquest temps, ni l’Ajuntament ni la Conselleria han estat capaços de trobar una solució, i a dia d’avui no es disposa de cap solar per ubicar una possible escola nova ni es té cap pla de reforma i ampliació dels centres actuals.

De moment, estan parlant de convertir l’Escola de Ses Comes en una escola de dues línies i fer-ne una ampliació. Les dates que sonen (perquè ni l’Ajuntament ni la Conselleria volen posar res per escrit ni arribar a cap compromís formal) per a aquesta obra que suposaria una ala de sis aules d’infantil, són el 2019 i 2020. Aquest fet, implicaria com a mínim la instal·lació d’un barracó més per curs fins que l’obra estigui llesta, amb la saturació de pati i d’espais comuns, que actualment ja són insuficients. Resulta que aquesta obra no bastarà quan sigui efectiu el desdoblament de tots els cursos, i encara faltaran dues aules. Per tant, el 2022 ens tornarem a trobar amb la problemàtica que tenim ara.

A aquest problema s’hi han d’afegir les mancances de manteniment de l’escola de Ses Comes, que és l’única escola municipal amb barracons i amb manca de serveis com el de menjador. Això fa que sigui un destí poc atractiu, i que pares i mares prefereixin escolaritzar els seus fills a Manacor, que en alguns casos acaben essent enviats a Ses Comes encara que hagin posat com a primera opció Mitjà de Mar i segona i tercera opció escoles de Manacor.

Publicitat

És hora que les Administracions competents deixin de passar-se la pilota, assumeixin la responsabilitat que els pertoca i solucionin aquesta problemàtica. La deixadesa en matèria educativa té greus conseqüències socials a curt i llarg termini (fracàs escolar, atur, etc.) i és més necessari que mai posar tots els esforços perquè els infants puguin ser escolaritzats en les millors condicions. S’ha de garantir la igualtat d’oportunitats, i per això no s’ha de permetre que hi hagi escoles saturades, centres que acumulen aules prefabricades i l’absència de serveis tan bàsics com el de menjador, imprescindible per poder conciliar la vida familiar i laboral.

Demanam que es prenguin mesures urgents per arreglar els problemes exposats i que es mantengui una única línia a Ses Comes fins que es puguin resoldre els problemes d’espai a les escoles de Porto Cristo de manera definitiva.


APIMA de Ses Comes

Back To Top
Search