Skip to content

L’hort del rector Bordoy, un sementer d’ànimes en pena

Fotos: Mateu Pascual

Més de dos centenars de persones s’acostaren fins al Parc Municipal, l’antic hort del rector Bordoy, l’espai que albergà el vell cementeri manacorí, per assistir a la Nit de Misteri al Parc, que va servir de cloenda per al festival de l’oralitat Emparaular, que omplí de paraules el cap de setmana manacorí.

La vetlada s’encetà puntual amb l’aparició d’un immens rector Bordoy, que advertí els assistents de les vicissituds històriques de l’indret i anuncià que les ànimes guia els menarien per dins la fosca cap als llocs on s’esdevindrien les diferents narracions. Històries escrites per Sebastià Riera Pocoví (també coordinador del muntatge), Toni Lluís Reyes i Antoni Riera, sota la supervisió de la historiadora Margalida Rosselló, foren explicades pels actors Jaume Mut (un assassí en sèrie que col·leccionava fragments de les seves víctimes), Carme González (na Margalideta del teatre, actriu òrfena i frustrada, enterrada viva) i Pere Bonet (alter ego del dibuixant Miquel Palmer, assassinat al cementeri manacorí el 1936). Clogué la vetlada l’actriu Jordina Biosca, amb una corprenedora narració farcida de zombis i ànimes en pena que sortien dels seus amagatalls sinistres.

Una iniciativa que de ben segur tendrà continuïtat en anys vinents atesa la bona acollida que va tenir per part del públic.

Back To Top
Search