skip to Main Content

L’Hospital de Manacor registra només deu casos positius per coronavirus

A les Illes Balears, se situa per davall de les 500 persones infectades per coronavirus per segon dia consecutiu. Concretament són 476 casos actius, xifra que representa un augment de només el o,2 per cent. En total es registren 1883 casos positius per la COVID-19 des de l’inici de la pandèmia. A més, l’activitat sanitària habitual es comença a reprendre parcialment.

Setmana positiva en l’evolució del coronavirus a les Balears: per primera vegada des de l’inici de la pandèmia, Balears se situa per davall de les 500 persones infectades per la COVID-19. Concretament, hi ha casos positius a les Illes Balears. En el seguiment local, Manacor registra un descens respecte a la setmana anterior, amb un total de 10 pacients ingressats per coronavirus, 4 dels quals es troben a planta i 6 a la Unitat de Cures Intensives.
Així mateix, la Conselleria de Salut va anunciar el passat divendres la reactivació de l’activitat sanitària. Tal com informa la Conselleria, es reprendrà “en una tercera part tant les consultes com l’activitat quirúrgica, o l’activitat dels gabinets i dels laboratoris” però de moment no hem pogut obtenir més detalls sobre com afectarà aquesta reactivació als centres sanitaris del municipi de Manacor.
A més, Javier Arranz, metge de família i portaveu del Comitè Autonòmic de Malalties Infeccioses de les Illes Balears ha explicat, en l’actualització de dades d’avui, que a les Illes Balears s’havien notificat un total de 1883 persones positives en coronavirus des de l’inici de l’epidèmia, fet que representa un augment del 0,2 per cent respecte de les dades del dia anterior. En concret, aquest augment es basa en 4 casos nous en total a tota la comunitat. D’aquest total, Arranz explicà que 1219 ja s’han curat i informà de la mort de 3 persones més, fet que acumula un total de 188 morts.

En el desglossament per illes, s’informà que a Mallorca hi ha 262 persones hospitalitzades, 42 de les quals es troben en unitats de cures intensives. Menorca registra un total de 7 persones hospitalitzades, 5 de les quals es troben a la Unitat de Cures Intensives i Eivissa i Formentera compten amb 28 persones, 7 de les quals es troben a l’UCI.

A més, hi ha un total de 381 persones en seguiment a les Unitats Volants d’Atenció a la COVID-19: 369 a Mallorca, 1 a Menorca i 11 a Eivissa i Formentera. D’altra banda, hi ha 108 professionals sanitaris amb positius actius i 220 més es troben sota vigilància activa.

A més, l’Hospital de Manacor continua endavant amb el seu projecte “El poder d’un somriure” per tal d’enviar missatges d’ànim a les persones ingressades de l’Hospital. Aquesta setmana la campanya ha comptat amb la participació del cantant del grup Onion Rabbits, el cantautor menorquí Bep Marqués, el grup Pinyol Vermell de Campos, el cantant d’Anegats, Pep Álvarez, Simó del grup musical Géminis o Tom Trovador. Així mateix, l’Hospital de Manacor ha rebut una donació de pantalles protectores per part del Sindicat de Tècnics d’Infermeria, SAE.

Back To Top
Search