Skip to content

L’IES Manacor guanya el concurs de La Garangola

 

 

La cinquena edició del concurs de cultura, llengua i coneixement del nostre entorn, La Garangola, ja compta amb un equip guanyador. Després d’una final disputadíssima l’equip que formaven els alumnes de l’IES Manacor s’imposà a l’equip de l’escola de Sant Francesc. Durant la final els alumnes d’ambdós centres han estat acompanyats per companys de classe i amics que han omplit les butaques del teatre i han animat de valent els equips i els grups de suport que els acompanyaven.

La cinquena edició de La Garangola, el concurs de llengua i cultura que va començar l’any 2013 adreçat a alumnes de 1r de batxillerat d’arreu de Mallorca, enguany ha canviat els destinataris amb la intenció d’arribar a un públic encara més jove i aprofundir les preguntes de cultura en l’àmbit manacorí. És per això que aquest cop des de l’Escola Municipal de Mallorquí han fet arribar la sol·licitud de participació als alumnes de tercer d’ESO escolaritzats a centres educatius de Manacor. 32 alumnes de 3r d’ESO de 4 centres educatius de Manacor (IES Manacor, IES Mossèn Alcover, IES Porto Cristo i col·legi St. Francesc) han passat per l’Escola de Mallorquí de Manacor per respondre preguntes que serveixen per fomentar el coneixement de l’entorn social i cultural i també l’ús de la llengua catalana.

La regidora d’Educació, Catalina Riera, ha acompanyat els alumnes i els professors dels centres que han impulsat la participació dels seus alumnes al concurs. “Vos vull donar les gràcies personalment als professors i als centres perquè participar en aquesta activitat requereix un esforç, una entrega cap als alumnes”, explicà Riera. La regidora d’educació també donà l’enhorabona als alumnes guanyadors i als finalistes i els digué que “teniu la sort de tenir uns professors i unes professores actius i des de l’Ajuntament compartim amb ells les ganes de donar a conèixer tot allò que aquest municipi pot oferir-vos com a joves i com a ciutadans”, afegí.

Des de l’Escola Municipal de Mallorquí volen donar les gràcies als professors, caps d’estudis i directors dels centres de secundària que durant aquests cinc anys s’han interessat i han participat del projecte. A més també volen fer arribar els agraïments a les institucions i empreses implicades en temes educatius i culturals que col·laboren en el concurs: Hiper Centro Manacor per oferir el berenar de cada eliminatòria; el Teatre de Manacor per les 10 entrades per a una obra de teatre que són un dels premis de l’equip guanyador; la Creperia Sa Bassa pel sopar per a 10 persones que també s’endú l’equip guanyador; Caixa Colonya per oferir camisetes a tots els concursants; Impremta Leo per oferir el lot de material escolar per a l’equip finalista; i també el Servei Lingüístic de l’Ajuntament de Manacor, que proporciona memòries USB i el llibre 100 qüestions de llengua per a l’equip finalista.

Back To Top
Search