Skip to content

L’IES Manacor i Joan Ferrer, guardonats amb els premis al millor espectacle escolar i millor jove actor de Balears

El jurat de l’11è premi Jaume Vidal i Alcover ha concedit el guardó al millor espectacle escolar de Balears a La Filla del Mar, l’obra que han interpretat els integrants del grup de teatre Els Histriònics, de l’IES Manacor. A més el jurat ha nomenat com a millor actor jove de Balears el manacorí Joan Ferrer. Així els joves actors defensaran la qualitat del teatre fet a Manacor a la final dels Premis Buero de Teatre Jove, que concedeix la Fundación Coca Cola i que se celebrarà a Madrid. La gala en que es varen fer públics aquests premis es va celebrar dimarts dia 6 de juny al teatre Xesc Fortesa de Palma i hi participaren actors i actrius joves d’arreu de les Illes Balears. De fet més de 5.000 joves entre 14 i 21 anys presenten cada any els seus muntatges de teatre a aquests premis. És un concurs obert en temes, gèneres i els participants poden presentar els seus muntatges en català i castellà. Una mitjana de 100.000 espectadors gaudeixen cada any de les obres.
Dirigits per Antoni Rosselló, els actors Xisca Ramis, Sandra Cifuentes, Marga Estévez, Biel Vives, Andrea Contreras, Xisco Truyols, Sebastià Hageneire, Paula Forteza, Núria Martín, Antoni Gelabert i M. Bel Garrido posaren en escena el drama romàntic escrit per Àngel Guimerà La Filla del Mar. La història explica el triangle d’amor entre n’Àgata, en Pere i na Mariona i en la particular versió d’aquesta obra mestra del teatre en català el director posà l’accent en la pressió social que sobre ells exerceixen els seus veïnats, que encarnen els actors i actrius que formen part del repartiment. Tots ells aspiren ara a aconseguir el premi Buero de Teatre Jove al millor muntatge teatral de l’estat.
I el grup de teatre de l’IES Mossèn Alcover va presentar l’obra Traduït, de creació col·lectiva. Dirigits per Joan Toni Sunyer els intèrprets Selene Serrano, Toni Barceló, Toni Gelabert, Núria Oliva, Toni Adrover, Artur Aguiló, Vicky Rufete, Aina Martos, Marc Duran, Sebastià Hageneire han vist reconegut el seu treball gràcies al premi al millor actor pel seu company de repartiment Joan Ferrer. El jurat dels premis, que enguany han format el crític teatral Javier Matesanz i els actors Joan Carles Bestard, Toni Gomila, Asun Planas, Martin Fons, Alícia Garau i Lina Mira, també han reconegut els muntatges El malson de la mare coratge, de l’escola Sant Bonaventura d’Artà; Síria una història, de l’Aula Escénica de Palma; La flor romanial del centre Pinyol Vermell de Marratxí i Juventud, divino teatro, de Musicaldansa d’Eivissa.

Back To Top
Search