Skip to content

L’IES Porto Cristo incorpora un grau mitjà de farmàcia i parafarmàcia i una FPB d’activitats domèstiques i neteja

És un fet que la Formació Professional té una demanda que no pot satisfer. És per això que els centres de secundària van incorporant a poc a poc nous cicles als seus estudis. És el cas de l’IES Porto Cristo, que ja tenia el seu cicle d’atenció a les persones en situació de dependència i el de Sistemes microinformàtics i xarxes, afegirà ara a la seva oferta el curs de grau mitjà de Farmàcia i Parafarmàcia, amb una vintena de places, que s’afegeixen a les prop de 60 que en total ja oferien els altres dos cicles. A més, l’institut porteny també afegeix una Formació Professional Bàsica d’Activitats domèstiques i de neteja d’edificis a la que ja tenia d’Informàtica i comunicacions. Tant el CGM de Farmàcia com la FPB de Neteja tenen una durada de dos anys.Tant a un com a l’altre ve gent d’altres poblacions. Atenció el més a prop és a Santa Margalida.

“Volíem ampliar l’oferta formativa i ho hem fet amb la FPB de Neteja que és de la mateixa família professional que el cicle de grau mitjà d’Atenció Sociosanitària que ja tenim. A més el cicle de Farmàcia i Parafarmàcia, tot i que no és exactament de la mateixa família, sí que hi està emparentat i ens permet també aprofitar part del professorat que ja tenim i de les instal·lacions”. Qui parla és Xisca Bonet, directora del centre, que explica que l’IES Porto Cristo ja acollia en els seus dos cicles alumnat procedent de tota la comarca i que ara cerquen, amb aquesta nova oferta formativa, satisfer la demanda de places de formació professional que hi ha a la zona. En aquest sentit, explica Bonet, “de farmàcia no hi ha cap cicle a lz zona, llevat del que hi haurà al CEPA Pla de Vilafranca, que serà, però, exclusiu per a persones majors d’edat.

La directora de l’institut de Porto Cristo afirma que “cada any queden moltes de persones sense poder accedir als cicles per falta de places i cal ampliar l’oferta formativa de formació professional. El mercat laboral cerca gent formada”.

Ara el centre ja es prepara per adaptar-se a les necessitats generades amb els nous estudis, que seran “sobretot de material, perquè els espais els podem adaptar fàcilment”.

Aquest primer any s’hauran d’incorporar tres professors nous al centre i en completar els dos anys, seran prop de mitja dotzena els docents que passaran a formar part del claustre de l’IES Porto Cristo per impartir aquests nous estudis.

Les preinscripcions als cicles ja estan obertes des de l’1 de juny i hi romandran fins a final de mes. La matrícula definitiva es fa al juliol.

Back To Top
Search