skip to Main Content

Lluís F. Ladària, nou prefecte de la Congregació de la Doctrina de la Fe

El manacorí Lluís Francesc Ladària és de cada vegada més a prop del cardenalat. Aquesta setmana ha estat nomenat pel papa Francesc nou prefecte de la Congregació de la Doctrina de la Fe, en substitució de Gerhard Ludwig Müller, que havia estat nomenat per Benet XVI ara fa cinc anys. Ladària havia estat fins ara secretari d’aquest organisme de la cúria romana, nomenat també per Benet XVI el 2008.

Llicenciat en dret a Madrid des del 1966, Ladària va entrar a la Companyia de Jesús (és jesuïta, per tant, com el papa Francesc) aquell mateix any i s’ha format en teologia a la Universitat Pontifícia de Comillas, a Madrid, i a l’escola de Sankt Georgen, a Alemanya. És capellà des del 1973 i doctor des del 1975 amb la tesi “L’Esperit Sant a Sant Hilari de Poitiers”.

Ladària ja havia estat nomenat el 1995 pel papa Joan Pau II com a consultor de la Congregació de la Doctrina de la Fe.

La competència d’aquest organisme de la cúria romana és vetlar pel correcte compliment de la doctrina catòlica a l’església i ve a ser el successor de la Sagrada Congregació de la Romana i Universal Inquisició.

És un fet conegut el distanciament que hi havia entre el fins ara prefecte Gerhard Müller, nomenat pel papa Ratzinger, i l’actual papa Bergoglio, de tarannà molt més obert que no l’anterior bisbe de Roma.

Ladària, de perfil més discret, hauria satisfet les necessitats del papa. Amb aquest nomenament, el manacorí fa una passa més cap a la possibilitat de ser nomenat cardenal elector. Tanmateix, la seva edat, 73 anys, seria un llast potser insalvable per assolir aquesta fita i continuar amb la seva carrera eclesiàstica.

Back To Top
Search