skip to Main Content

L’OCB dedica un Dilluns al cinema d’autor amb “La nit de Sant Llorenç”

Dia 22 de maig, a les 20.00 h, l’OCB Manacor deixarà de banda per una vegada la conferència setmanal a què ens té avesats i dedicarà un Dilluns de l’Obra al cinema d’autor amb la projecció de “La nit de Sant Llorenç”, una pel·lícula basada en un guió original d’Antoni Riera Nadal que el seu fill David va rescatar després d’anys d’estar mig oblidat dins un calaix. Serà com de costum al carrer de Jaume II, 15 B.

“La nit de Sant Llorenç” és un projecte impulsat per Joan Barceló Rigo i duit a terme gràcies a la cooperació i l’entusiasme de molta de gent de Manacor i el seu entorn. Els papers principals estan interpretats per Lluc Rosselló, Antoni Truyols, Xisca Rotger, Catalina Riera, Joan Carles Bestard, Cecília Genovart, Júlia Febrer, Aina Parera, Aina Genovart, Margalida Alajarin, Joan Sansó Llull i Toni León, entre d‘altres. L’obra, escrita originàriament en castellà, ha estat traduïda per Gabriel Barceló i adaptada per Antònia Galmés. La música, que és original, és obra de la compositora Bàrbara Duran. Gran part del rodatge ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Llorenç i molt especialment de la Policia Local.

Publicitat

La pel·lícula tracta d’un conegut psiquiatre, el doctor Gomis, que viu obsessionat per un jove pacient desequilibrat al qual és incapaç de guarir. El jove havia ingressat quan era un aterrit i confús nin petit que necessitava tractament. El metge veu que se li presenta l’oportunitat de conèixer-lo millor quan, després d’una fugida, segueix les seves passes. El doctor Gomis arriba a conèixer la terrible veritat del seu pacient i, al mateix temps, la seva pròpia. Un intrigant thriller que manté la tensió fins al final i no deixa indiferent l’espectador.

Per la seva banda, el director de l’obra, Joan Barceló Rigo, és electricista, director, compositor, editor i realitzador audiovisual. Ha realitzat els llargmetratges “La nit de Sant Llorenç” (2016), “El temps passa…” (2014) i actualment té en projecte una nova producció titulada “Lokus”, la qual té previst que vegi la llum a finals d’any o a principis de l’any 2018. Són igualment seus els curtmetratges “Queixes de bronze” (2013), “Tempus fugit” (2012), “El dimoni” (2012), “Les taronges de Mossèn Garbell” (2011) i “El campanar” (2011). Quant a la seva abundant producció artística, els videoclips hi ocupen un lloc destacat amb títols com “Built to last” de Damià Timoner (2013), Sebastià Riera “Lliro Style” (2012), Damià Timoner “Cassidy” (2012), Damià Timoner “Loser” (2011), Damià Timoner “El joc” (2011), SET I MIG “Poble en estiu” (2004), etc. Així mateix, és compositor amb les seves pròpies creacions (curtmetratges, crèdits de les restauracions audiovisuals o menús de DVD).

Back To Top
Search