Skip to content

Mig miler d’escolars celebren el Dia Internacional dels Museus i aprenen del passat a la torre dels Enagistes

El Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig, se celebra a tot el món des del 1977, gràcies a l’impuls del Consell Internacional dels Museus (ICOM). El Museu de Manacor s’hi suma cada any per apropar la tasca dels museus a la ciutadania. Enguany “hem fet un esforç especial i hem programat diferents activitats per a tot tipus de públic i donar la possibilitat a tothom de conèixer històries desconegudes del municipi”, explica la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà. De fet, ‘Museus i històries controvertides’ és el lema que enguany ha triat l’ICOM per celebrar aquest dia.

Durant la jornada de celebració del Dia Internacional dels Museus més de 500 alumnes de les escoles de Manacor i de la comarca s’han acostat al Museu d’Història de Manacor per participar en algun dels tallers que s’hi oferien. Tallers de pintures rupestres, de caixes del temps, de maquines criptogràfiques i activitats per descobrir què s’amaga darrere els grafits de la torre dels Enagistes o darrere alguns dels objectes que conté la seu del Museu de Manacor han permès als alumnes i les alumnes aprendre algunes coses curioses del nostre passat.

Però la celebració del Dia Internacional dels Museus a Manacor va començar dimarts i dimecres passat amb les diferents rutes que mostraren històries amagades de la ciutat. Els historiadors i investigadors Sebastià Sansó, Antoni Pasqual, Rafel Perelló i Antoni Tugores dirigiren una ruta cadascú i parlaren del fenomen d’en Secalló, de l’històric lladre en Parragó, dels curanderos manacorins, o del cementeri d’en Deu.

Publicitat

Avui horabaixa de les 18 h a les 20 h tothom que ho desitgi podrà anar al museu a la visita explicativa sobre els grafits medievals de la torre dels Enagistes i al taller familiar sobre els mateixos grafits, que necessita inscripció prèvia. Després l’Associació d’Amics del Museu d’Història de Manacor celebraran el sopar anual de socis, que tendrà lloc al Museu.

Back To Top
Search